blank
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25877
    gokxgok
    Üye

    herkese ıyı aksamlar.bugun sabah elektrıkler olmadıgından 2 ınegımızı elle sagdık.ama alışkın olmadıklarından fazla sagdırmadılar.aksam sagımını yaparken ıneklerın memelerının bırer loblarının şişkin oldugunu farkettim.acaba tam sagım yapamadıgımdan mıdır yoksa mastitisten şüphelenmelimiyim?lutfen yardımcı olursanız sevınırım

    #99186
    gokxgok
    Üye

    yardımcı olacak kımse yok mu:(

    #99187
    aykut kolat
    Katılımcı

    direk mastitis bence memeyi iyice boşalt ve meme içi tüplerden kullan

    #99217
    gokxgok
    Üye

    o gece memelerın sert olan loblarına buz tedavısı yaptım.3 gundur memelerını ovarak makına ıle sagım yapıyorum.suan memelerı ındı.bır sorun kalmadı gıbı.ama devamlı takıp edıyorum.

    #99237
    aykut kolat
    Katılımcı

    sık sık sağım yap bir de cmt testi yaptırabilirsen kesin sonuç belli olur eğer mastitis var sa sana bi tedavi programı yazarım

    #99242
    gokxgok
    Üye

    sagolun ılgınız ıcın aykut bey.sagımları memelerı ovarak yaptım.ikl zamanlar sutu suzunce pıhtılar geldı.sımdı kalmadı pıhtı.memelerde duzeldı sanırım.şuan sorun yok gıbı.ama en ufak bır seyde tekrar sorun cıkarır mı dıye aklımda hep var:(

    #99427

    Sağıma başlamadan önce meme başlarını 3-4 kez mastitis test kabına sağıp bakmanız ve bunu standart olarak haftada 3-4 kez tekrarlamanız yararınıza olacaktır mastitis ve iltihap vakalarında.

    Bahsettiğiniz şekilde süt pıhtısı (çökelekleşmeye başlayan süt) mastitis belirtilerindendir. Ayrıca memelerdeki sertleşmeden de bahsetmişsiniz, bu da mastitis belirtilerinden birisi. Bence vakit kaybetmeden mastitis vakası olup olmadığını belirleyin test yaparak ve her sağımdan önce memeyi test kabına veya koyu renkli bir kaba sağarak. Eğer mastitis gözlemlediğinize emin olursanız forumda arkadaşların önerdiği tedaviler mevcut, orada önerilen tedavileri veteriner hekiminizle paylaşarak kullanmaya başlayın ivedi şekilde. Zira mastitis gecikildikçe tedavisi zor ve pahalı olan bir hastalık, süt sığırcılığındaki en tehlikeli hastalıkların başında geliyor bence. Zaman geçirmemenizi tavsiye ederim…

    Bu arada sağım hijyenine dikkat etmeniz ve bu ineği en son sağıma almanız, her sağımdan önce memeleri strip-cup metodu ile dezenfektan eşliğinde yıkamanız ve sağımdan sonra da memeleri kurulamanız gerekli. Diğer hayvanlarınıza bulaşma riski var. Hayvanların yattıkları yerlerin temizliğine de önem gösteriniz, özellikle bu hayvanın yattığı yeri sodalı suyla (çamaşır sodası) yıkayıp durulamanız ya da oksijenli su ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mastitise sebep olması muhtemel etkenleri ortamdan ve diğer hayvanlardan uzaklaştırmanız için yardımcı olacaktır.

    Not: Veteriner hekim değilim, öneri ve tavsiyelerimi tamamen kendi işletmemizdeki tecrübelerimizin sonucudur, zaten bu sebeple herhangi bir tedavi ya da ilaç ismi telaffuz etmekten kaçınarak yazmaya çalıştım.

    Saygılar.

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.