- Bu konu 2 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 16 yıl 1 ay önce ImraHor tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 18 Ekim 2007: 15:54 #15752Murat KUTAYÜye
Nargile Hobisi OLanlar
Nargile içmek bir hobidir !İçim İncelikleri
İçim esnasında boğazda yanma, öksürme veya tıkanma olur ise kömürler üç beş dakika lüle üzerinden çekilmeli, lüle dolayısıyla tütünler kendi halinde soğutulmalıdır.Bu esnada şişe içerisindeki ağır duman marpuçdan hava üflemek suretiyle tahliye supabından boşaltılmalıdır. Bekleme zamanı sonrasında kömürler tekrar lüle üzerine konularak içime devam edilmelidir.Nargilenizin ortalama içim süresi 1 ila 1,5 saattir. (Bu süre lüle haznesinin büyüklüğüne göre değişir.)
Kapuçino, Kahve ve Kavun aromalı tütünlerde kullanılan marpuç ile başka aromalı tütünleri içmemenizi tavsiye ederiz.(Tadı çok değişir)
İçtiğiniz tütünün aroma cinsine göre şişe içerisine aynı aromanın meyve özü tozundan bir miktar koyabilirsiniz.(Özellikle Elma da cok güzel oluyor)
Tütünlerinizin orijinal ambalajının açılması durumunda hava almayacak, tütününüzü kurutmayacak kaplarda muhafaza etmelisiniz.(yoksa kurur ve tad alamazsınız)
Nargilenizi havadar açık yerlerde içmenizi, rüzgarlı ortamlarda kesinlikle içmemenizi tavsiye ederiz.(ortalığı cok pisletir.. Baca kullanırsınız ama oda nargilenin hava almamasına neden olur ve nargileniz yanar)
Nargilenizi hoş sohbet edebileceğiniz arkadaş gurupları ile beraber içmenizi tavsiye ederiz.
Her içimden sonra şişe, ser ve lülenizi yıkamanızı tavsiye ederiz.
Nargilenizi ne tok karnına nede aç karnına içmemelisiniz.
Nargilenizi içerken beraberinde tuzlu kuruyemiş yemenizi tavsiye ederiz. (Tercihen tuzlu fıstık yenebilir.)
18 Ekim 2007: 17:40 #42492Hakan ARIÜyeçok teşekkürler arkadaşım içerken dikkat edeceğim. sağolasın
23 Kasım 2008: 23:40 #61454ImraHorÜyeçok teşekkürler gerçekten sohbet ortamında iyi gidiyor tuzlu fıstığı da denicem
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.