- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 17 yıl 3 ay önce Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 19 Ekim 2007: 16:51 #15852Murat KUTAYÜye
ÖZEL LABORATUARDA SORUMLU YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞACAK VETERİNER HEKİM SÖZLEŞMESİ
ÖZEL LABORATUAR SORUMLU YÖNETİCİ (VETERİNER HEKİM)
iŞVEREN SÖZLEŞMESI
İş bu sözleşme 19.09.1999 tarih ve 23821 sayılı resmi gazetede yayınlanan Özel Veteriner Laboratuarları’nın, kuruluş, açılış, çalışma veya işletme izinleri ile bu tür yerlerin denetimleri ve üretilecek ürün veya ürünlerin ruhsatlandırılması ile ilgili yönetmeliğe göre laboratuar sorumlu yöneticisi olarak çalışacak Veteriner Hekimin tarifi ve niteliği esas alınarak hazırlanmış İşyeri ile Sorumlu Yönetici arasındaki Sözleşmedir.
Bu sözleşmede, “İşveren” sözcüğü “Gerçek ve Tüzel Kişilik” anlamında kullanılmıştır.
1. a) Laboratuar Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim ………….. laboratuarın bu Yönetmelik hükümlerine uygun faaliyet göstermesinden, sağlıklı teşhis ve analiz veya veteriner sağlık ürünlerinin üretiminin yapılmasından, çalışan personelin sağlık kontrolü ve eğitimiyle oluşan atık ve artıkların çevre toplum sağlığına zarar vermesini önleyecek doğru tedbirlerinin alınmasından sorumludur.
b) Teşhis ve analız laboratuarlarında muayeneye alınan materyalin, sıra no, nevi, cinsi, uygulanan teşhis ve analiz metodu, başvuran şahsın isim ve adresiyle teşhis ve analiz sonuçlarını protokol ve dip koçanla rapor defterine: üretim laboratuarlarında ise üretilen veteriner sağlık ürünlerinin adı, seri ve rekolte numarası, üretim tarihi ve miktarı , kontrol tarihi, yeri ve sonuçlarını üretim kontrol protokol defterine kayıtlarını yapmak veya yaptırmakla Laboratuar Sorumlu Yönetici Veteriner Hekimi yükümlüdür.
c) Laboratuar Sorumlu Yöneticisi bu yönetmelikte belirtilen hususları yerine getirmek, denetim defterini muhafaza etmek ve bu yönetmelikte yer alan bilgi ve belgeleri istenildiği taktirde ilgililere göstermekle yükümlüdür.
d) Laboratuar sahibi, Sorumlu Yöneticinin görevlerini yerine getirmesinde kullanacağı her türlü araç gereç ve imkanları sağlamak zorundadır.
e) Laboratuar Sorumlu Yöneticisi çalışma saatlerinde başka bir işte çalışamaz.
f) Laboratuarın genel temizlik ve bakımıyla çalışma, plan ve programın hazırlanmasından Laboratuar Sorumlu Yönetici Veteriner Hekim sorumludur.
g) Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) nin atanması kayıtlı bulunduğu meslek odasından(Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası) alınacak bir belge üzerine, noter onaylı sözleşme ile yapılır. Yapılan sözleşmenin bir örneği yapıldığı tarihten sonraki 7 gün içinde il müdürlüğüne ve bir örneği de Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’na iletilir. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından hazırlanan “VETERINER HEKIMİ ÇALIŞMA IZIN BELGESI”ni almak zorundadırlar.
h) Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) işten ayrılmak istediğinde bunu 1 ay öncesinden çalıştığı yerin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne ve Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’na yazılı olarak bildirmek zorundadır. Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi)nin işten çıkartılmak istenmesi halinde aynı işlemlerin tesis idaresi tarafından yapılması ve bu süre içinde yeni bir Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) istihdamı zorunludur.
2. 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince çalışan Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) sigortalı olmak zorundadır.
3. Taraflar çalışma süresinin tümünde 4857 Sayılı Kanunu’nun ilgili maddelerine karşı sorumludurlar ve kanunun gereklerini yerine getirmek durumundadırlar.
4. Iş yerine (işverenin) SSK tarafından tescil edilmiş bir sicil numarasının verilmiş olması gerekmektedir.
5. İş veren sigortalının ilk işe giriş bildirgesini 1 ay içerisinde Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’na bildirmek zorundadır.
6. Veteriner Hekiminin aylık net ücreti sigorta, vergi. vb. kesintiler sonunda dahi ………………………………………………………………………… TL’ den az olamaz.
7. Çalışan Veteriner Hekiminin Madde-6’da belirtilen ücreti hiçbir şekilde ve hiçbir nedenle aşağıya çekilemez. işveren ücret bordrolarını her ay düzenli olarak Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’na iletmek zorundadır (faks, mektup veya elden olabilir).
8. Ücretin işveren tarafından sözleşmede belirtilen miktardan daha az ödenmesi halinde Sorumlu Yönetici(Veteriner Hekimi) 4857 sayılı I, kanununun 24/II-e maddesi uyarınca hizmet akdini ücretin aşağıya çekildiğini öğrendiği günden itibaren 7 gün içinde fesh edebilecektir. Hizmet akdindeki ücretin aşağıya çekilmesi nedeniyle Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi)nin 15 aylık net ücret alacağı kendisine işveren tarafından tazminat olarak herhangi bir hüküm istihsaline gerek kalmaksızın ödenecektir. İşveren söz konusu tazminatın fahişliğini iddia etmeyecektir.
9. 1şveren 1. maddenin a, b ve c bentlerinin yerine getirilmesinde
Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi)ye azami kolaylığı göstermekle yükümlüdür. İşveren ilgili (a) ve (b) bentleri dışında iş talep edemez. İşveren ilgili maddelerin yerine getirilmesinde azami kolaylığı göstermediği takdirde Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) durumu ilgili tüm yasal mercilere bildirmeye yetkilidir.
10. İşveren 1. Maddenin (a) ve (b) bentlerindeki görevlerin yerine getirilmesine kolaylık sağlanması için işletmenin uygun bir yerinde Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi)ye bir oda ve içerisine gerekli araç ve gereci sağlamak zorundadır.
11. Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın düzenleyeceği her türlü mesleki etkinliğe katılmak zorundadır.
12. İşyerinden ayrılan Sorumlu Yönetici{Veteriner Hekimi) Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından kendisine verilen Çalışma İzin Belgesi ve noterden yapılan sözleşmeyi odaya iade etmek zorundadır.
13. 4857 Sayılı Kanun’a göre fazla çalışma için çalışanın onayının
alınması gerekir ve bu durumda her bir fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının %50 yükseltilmesi ile hesaplanır.
14. Sorumlu Yönetici (Veteriner Hekimi) 4857 Sayılı İş Kanununa göre ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayacaktır.
15. Yıllık ücretli izin hizmet süresine göre bir yıldan beş yıla kadar olanlara yılda 14 gün, beş yıldan on beş yıla kadar olanlar için 20 gün,on beş yıl ve daha fazla olanlar için 26 günden az olamaz.
16. Sözleşme işveren veya temsilcisi ile Sorumlu yönetici veteriner hekimi arasında Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından hazırlanan ve onaylanmış sözleşme izin belgesine istinaden yapılır.
17. İş bu 17 maddeden ibaret bu sözleşme Veteriner Hekimler Odası tarafından her takvim yılı için verilen Çalışma belgesi ile birlikte bir yıl süreyle geçerlidir. Sözleşme; bitim tarihinden bir ay öncesinde taraflarca aksi bir talepte bulunulmadığı takdirde yenilenmiş olarak kabul edilir. Ancak taraflar her takvim yılı için Oda tarafından hazırlanan çalışma izin belgesini yenilemek zorundadır.
İşyerinin faaliyet Alanı:
Gerçek veya Tüzel Kişi veya Temsilcisi:
İşyeri Adres/ Tel/Belgegeçer :
Sorumlu Yöneticinin (veteriner hekim) Adı /Soyadı :
Sorumlu Yöneticinin (veteriner hekim) Adresi/ Tel :
Sorumlu Yöneticinin Diploma No /Oda Üye No :
Sorumlu Yöneticinin Bağlı Olduğu Veteriner Hekimler Odasının Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası
Adres : Ataç 1 sok. No.29/18 Kızılay/ANKARA
Tel: 431 62 75 Belgegeçer: 433 12 42
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.