1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16037
    Miravets
    Üye

    PROTEİNLER
    Türkiye’de Hayvansal Protein Tüketimi
    Amino asit dekarboksile eden bakteriler
    Minimal Aminoasit Gereksinimi
    Protein Saptanması (kalitatif)
    Doğrudan doğruya protein molekülü ile oluşan reaksiyonlar
    Protein molekülü ile değilde, proteinin yapı taşları olan A.A. R kısmı ile oluşan reaksiyonlar
    Protein Saptanması (kalitatif)
    Birinci Grup Reaksiyonlar
    Koagulasyon reaksiyonları
    Renk Reaksiyonları
    Serolojik reaksiyonları
    İkinci Grup Reaksiyonlar
    SÜT PROTEİNLERİ
    İnek sütü proteinleri, toplam proteinin % 78’ini oluşturan ve bir fosfoprotein olan kazein ile % 7’lik bir bölümü kaplayan serum proteinleri olmak üzere iki gruba ayrılır. Serum proteinleri -laktoglobulin (% 8.5), -laktalbumin (% 5.1), immunglobulin (%1.7) ve serum albuminlerini içerir. Buna ilave olarak % 5 oranında protein olmayan nitrojen (NPN), serbest peptitler ve aminoasitleri içerir. Süt aynı zamanda çok düşük miktarda peroksidaz, asit fosfataz, alkali fosfataz, xantine oksidaz ve amilaz enzimlerini içerir.

    Kazein sütün içerisinde sferik, 30-300 mm çapında partikül tarzındadır. Kazeinin sütten separasyonunda asitle presipitasyonun yanısıra, rennet veya NaCl ile doyurma işlemi de uygulanabilir.
    Rennetle muamelede ise sınırlı bir proteoliz meydana gelir ve kazein parakazein ismini alır.
    Kazein elektroforez ile ,  ve  fraksiyonlarına ayrılır.
    -kazeinin bir bölümü kalsiyum iyonları ile presipite olur ve “kalsiyuma duyarlı kazein” şeklinde isimlendirilir.

    Süt serum proteinleri laktalbumin ve laktoglobulin olmak üzere iki ana bileşenden oluşur. Laktoglobulin, globulin karakterinde bir protein içerir. Bu protein -laktoglobulin olarak isimlendirilir
    Immunglobulinler euglobulin ve pseudoglobulin olmak üzere ikiye ayrılır. Bu proteinlerin düzeyi kolostrumda yüksektir. Buzağılarda kolostrumla alınan bu proteinler hiçbir değişikliğe uğramadan kan dolaşımına transfer olur ve bağışıklıkta aktif rol oynar. Immunglobulinler sütte IgM, IgA ve IgG olmak üzere 3 çeşittir. IgG, IgG1 ve IgG2 şeklinde fraksiyonlara ayrılır.

    ET PROTEİNLERİ
    Kas proteinlerinin % 60.5’ini myofibriler proteinler, % 29’unu sarkoplazma proteinleri ve %10.5’ini bağdoku proteinleri oluşturur.

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.