- Bu konu 5 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 14 yıl 10 ay önce
The PROFESSOR tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 28 Aralık 2008: 23:21 #19856
32cihanKatılımcısonbahar döneminde süt ineklerime ve buzağılarına şap aşısı yapıldı.aşı yapıldıktan yaklaşık 6 saat sonra ineklerimden bir tanesinde 1ytl büyüklüğünde sırtın sağ bölgesinde 8 adet kabartılar meydana geldi.elimde bulunan histavet ilaçtan 40 mg yaptım.ama daha sonra bu kabartılarda mantara benzeyen yaralar ve döküntüler oluştu.şu anda ise 10 ineğimde aynı semptomlar oluştu.ve yine şap aşısı yapılan ikinci ineğimde ise piskolojik bozukluk tepme süt sağdırmama yanına yaklaşamama ve dokundurtmama gibi özellikler oluştu ve birde ilk bahsettiğim ineğimde ilaçlara karşı allerik reaksiyon oluşuyor vucudun her tarafı ilaç verildiği anda kabarıyor açil yardım
29 Aralık 2008: 15:22 #64902aşının tarihine baktınız mı?veyahut aşılar uygun saklama koşullarında mı saklandı?bu durumlar önemlidir.
Siz veteriner hekimmisiniz yoksa veteriner hekimin tavsiyesiyle mi histavet enjeksiyonu yaptınız?
29 Aralık 2008: 20:19 #64949 32cihanKatılımcıyok veteriner hekim değilim ancak hayvancılığada yeni başladım şap aşısı yapılmadan birkaçgün önce internette aşının bazı hayvanlarda ölüme yol açtığını okumuştum ve allerjik reaksiyona karşı histavet almıştım.ayrıca aşı bütün köyde uygulandı tarım il müdürlüğü ekipleri tarafından ama sadece benim ineklerimde reaksiyon oluştu.
29 Aralık 2008: 21:02 #64955Selamlar…
Böyle udrumlar olduğu zamanlar sizin herhangi bir uygulamanız haklarınızdan feragat etmeniz anlamına gelebilir.Böyle bir durumda direkt olarak siz hiçbir uygulama yapmadan aşıları yapan veteriner hekimi veya kurumu çağırmalı ve durumu göstermeliydiniz.Çünkü aşıların sahibi ve uygulamayı yapanlar onlar olduğundan doğacak sonuçların sahibi de onlardır.Böyle durumlarda aynen bir eşyanın garanti belgesi dururken siz vidalarıyla oynarsanız garantisi ölüyor ya aynı o şekilde sizinde bir hakkınız kalmıyor.
Aşıyı yapan veteriner hekimleri çağırıp durumu göstermeniz gerekiyor bundan bir ücret de talep edemezler.
Saygılar.
29 Aralık 2008: 21:08 #64956 32cihanKatılımcıaslında şu anda benim sorunum hayvanlarımın çoğunda mantara benzeyen yaraların devam etmesi.bu konuda ne yapabilirim
ayrıca garanti dediğiniz aşı yapıldıktan 20-25 dk içinde ölüm olması halinde zarar ödeniyormuş.bende ise 6 saat sonra olması garanti dışı gibi oluyor iyiki histaveti yapmışım yoksa ölüm olsaydıda bir şey hakedemiyecekmişim29 Aralık 2008: 22:12 #64958Öyle birşey yok uğraşmamak için öyle demişler.Öyle bir problem olduğu zaman gelip bakmak ve aşıya bağlı ise herhangi bir ücret talep etmeksizin tedaviyi yapmak zorundalar.
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.