8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
  • Yazar
    Yazılar

Berkese merhaba, şu an veterinerlik mesleğinde olanlara birkaç sorum olacak bunları değerlendirirseniz çok sevinirim

1)-Mesleğin ne gibi avantajları ve dezavantajları var?

2)-Büyükbaş ve kırsal kesim veterinerliği mi daha vanntajlı yoksa şehir veterinerliği mi

2)-İyi bir üniversiteden mezun olmuş bir veterinerin iş bulma imkanı nedir?

şimdiden teşekkürler…

Üye

bende veteriner hekimligi düşünüyorum aylık geliri ne kadardır ben kırsehirdeyim burası veteriner hekimlik için uygunmudur?
    veterinerligi secmemin nedenleri
    1 hayvanları cok sever ve ilgilenirim
    2 gece saat 3 te köyden birisi telefon edip inek doguruyo dese gidebilecek biriyim
    birde ilerde hepimiz birer aile kuracaz ailemi rahatca gecindirecek ekonomik gicim olur mu vedeson yıllarda işlerde bir artış sözkonusumu yoksa azalış mı var

avatar of aleajactaestaleajactaest
    Katılımcı

Ülkemizde veteriner hekimlik oldukça geri bir durumdadır. İş imkanları diğer pek çok meslek gibi kısıtlıdır. On binlerce işsiz veteriner hekim mevcuttur. Kırsal kesim ve şehir veteriner hekimliği kişinin tercihine kalmış bir durumdur. Ama unutmamak gerekir ki, ancak birkaç büyük şehrimizde ev hayvanlarına yönelik veteriner hekimlik yapılabilir ki, oralarda da yüzlerce veteriner kliniği vardır. 300-500 ytl’ye buralarda çalışabilirsiniz ya da paranız, cesaretiniz varsa kendiniz bir yer açabilirsiniz ama ne kadar iş yapacağınız kuşkuludur. Kırsal kesimde imkanlar daha çoktur, ama köylünün durumu da malum.

Böylesine olumsuzluklara karşın yine de hayvanları seven insanların yapabileceği bir meslektir. İleride geçinecek kadar gelir getirir insana. ugur40, tam size göre bir meslek diyebilirim. Son yıllarda iş imkanlarında artış olsa bile bir o kadar da çok veteriner hekim mezun olmaktadır.

Son olarak özel sektördeki birkaç yer dışında mezun olunan üniversitenin neredeyse hiçbir önemi yoktur, iş bulma açısından; ama elbette 5 yıl boyunca alacağınız eğitime önem veriyorsanız o ayrı…

Üye

[size=medium]eğer istanbul, ankara, izmir gibi büyük illerde çalışmak istiyorsnz mezun olduktn sonra pet-shop(özellikle kedi,köpek,balık,kplmbğa..üzerine) açabilirsnz.hatta istanbulda o kdr güzel veteriner hastaneleri var ki anlatamam.buralarda da çalışma imkanınz olablr.
    ama kırsal kesimde çalışmk istiyrm derseniz burada daha fazla imkan vardır ama maddi olarak şehirdeki gibi fazla para alamazsnz.

örneğin benim yeğenimin kedisi hastalandı.bir vet.e götürüp getirmesi,röntgeni ıvırı zıvırı 1milyara mal oldu.
    adam günde 4-5 hastaya baksa yeter.[/size]

slm ben FIRAT ÜNÜVERSİTESİ 4 .ncü sınıftayımm öncelikle sorularınız çok yerinde ve mantıklı
    1)avantajları baygı fazla iş alanı en çok olan meslek guruplarından biri(serbest veterinerlik,devlette çalışma,çiftliklerde kalma vs),dezavantajları da var tabiki mesala hayati tehlikemiz diger mesleklere göre fazla her an ölümle karşı karşıya kalbiliriz mesala köylülerden bazen parayı almak zorlaşıyoo
    2)kırsal veterinerlki aslında daha çok işler ama şehir veterinerligi abzen daha kazandırıcı oluyoo mesala bir kedinin sahibi o hayvana düşünmeden milyarlar harcıyoo kırsal veterinerlikte daha çok hastanız olur ama maddiat getirisi daha azdır tabi bunlara yaşadıgınz bölgeninde etksi var tabii
    3)bizim meslekte ünüversitenin egitimi önemli ama ,insanın kişisel çabası olmazsa hiç bir şey ögrenemezz mesala yazları klinikte sürekli yapmalıı bu işler pratik yaparak ögrenilir ünüversitede önemli tabi ama bu çaba olmazsa bu işler ögrenilmezz

Veteriner=Evcil hayvan
    Veteriner hekimlik=Hayvanlık demek
    Veteriner hekimliği=hayvan doktorluğu demek.Bunların anlamını bildikten sonra veteriner hekimlik kolay.

NEDEN?

Hekimlik mesleğinin öneminin kavranabilmesi için.İçinde Hekim kelimesi geçmeyen bir cümlede bizim işimiz yok,bu edenle veterinerlik dediğin şeyi anca belgeselde izlersin.Bizden ve bölümümüzden bahsederken “veteriner hekimlik” şeklinde konuşulacak…

Her mesleğin kendine göre bir avantajı-dezavantajı var.Bana sorarsan dezavantajı;bilinçsiz insanların mesleğime “veterinerlik” demesi.
    Avantajı ise hayvanları sağlığına kavuşturduğun zaman bulduğun iç huzur…

Olay bu kadar…Hekimlik yapacaksan tercih edebilirsin,hekimlik yapmayacaksan yanına bile yaklaşma.Güzel meslek ben seviyorum.

dilara o röntgen cihazları altın dan mı ? yoksa röntgeni altın suyundamı banyo ettiriyorlar 1 milyar ne bu böle yaaa

Bence de tedavi masrafları biraz aşmış…Biraz daha uygun olması lazım.Kemoterapi söz konusu değilse o kadar pahalı bir tedavi prosedürü uygulanmamalı bence de.

8 yazı görüntüleniyor - 1 ile 8 arası (toplam 8)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.