blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Sağlık - Bakım - Beslenme
  4. Vücudu bombaya çeviren formül
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #19738
    FeeLinG
    Üye

    Vücudu bombaya çeviren formül

    Kış aylarında vücut direncinizin güçlü olması gerekir. Bunları alın soğuk algınlığı ve yorgunluğu unutun.
    Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların kapımızı çaldığı kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için tabiat eczanesini öneriyor. Yılmaz’a göre her gün 2- 3 porsiyon sebze ve 3- 4 adet meyve tüketmek vücudu bomba gibi yapıyor.

    YÜKSEK DEĞERLİ ANTİOKSİDAN YİYECEKLER

    “Alternatif antioksidan yiyecekler içeren değişken bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yoludur” açıklamasını yapan Yılmaz, yüksek değerli antioksidan içerikli besinleri şöyle sıralıyor:

    Kuru erik
    Nar
    Kuru üzüm
    Yaban mersini
    Sarımsak
    Ispanak
    Brüksel lahanası
    Brokoli
    Portakal
    Kırmızı biber l Kivi

    VÜCUDU GÜÇLÜ KILMANIN YOLLARI

    Besinlerin, hayatımız için küçük fakat önemli rolleri bulunuyor. Sabah yapılan bir kahvaltı ile gün içindeki vücut direnci artırılabiliyor.

    Veya öğleden sonra alınan ara atıştırmaların kaliteli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt veya kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor.

    Aylin Yılmaz, “kış aylarında, özellikle lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini tercih edin” diyor.

    SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEYEN FORMÜL

    Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 5-6 çiğ badem

    Ara: Greyfurt-yeşil elma ve portakal suyu

    Öğle: Mercimek çorbası veya nohutlu – cevizli salata, yanında çavdar ekmeği ve ayran

    İkindi: Kuru erik veya yaban mersini

    Ara: Kefir veya soya sütü

    Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonlu-z.yağlı)

    Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi.

    YORGUNLUĞA KARŞI ETKİLİ REÇETE

    Kalkış: Ilık su ve kuru erik.

    Sabah kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu.

    Ara: Kuru erik veya kuru üzüm. Ögle: 150 gr et, veya ızgara balık, bulgur.

    İkindi: Taze sıkılmış nar suyu. Ara: Çavdar ekmeğine beyaz peynirli tost.

    Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonlu salata. Yatmadan önce: 1 bardak süt veya az yağlı yoğurt.

    ŞİFA VE VİTAMİN DEPOSU

    Somon (182 kalori, 20 mcg selenyum, 310 mg potasyum).
    Fındık (650 kalori, 25 mg E vitamini, 2.2 mg çinko, 4.9 mg manganez).
    Muz (95 kalori, 11 mg C vitamini, 400 mg potasyum, 6 mg kalsiyum).
    Nohut (115 kalori, 1.55 mg E vitamini, 1,5 mg demir, 43 mg kalsiyum).
    Sarımsak (98 kalori, 0.38 mg B6 vitamini, 2 mcg selenyum, 620 mg potasyum).
    Patates (136 kalori, 14 mg C vitamini, 630 mg potasyum, 0.54 mg B vitamini).
    Kuru erik (140 kalori, 2,6 mg demir).

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.