blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Eğitmen & Yaşam Koçlarına Sorun
  4. yalnız kalmaya ne zaman başlar..
  • Bu konu 5 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 13 yıl önce Tommy35 tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25374
    kybele
    Üye

    merhaba, köpeğimiz 3 aylık erkek terrier. oturduğumuz sitede hayvan beslemek yasak ama oğlum için minik bir arkadaşla birlikte yaşamayı istedik. henüz haberleri yok.. ama dışarı çıktığımda çok ağlıyor..
    her dışarı çıktığımda yanıma alamıyorum.. evde kalınca galiba hiç susmadan çok ağlıyor.. ve gazete haricinde bazı yerlere tuvaletini yapıyor. ne zaman ve ne şekilde alıştırabiliriz yalnız kalmaya.. ne yapmamız lazım.. yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler

    #97880
    Tommy35
    Üye

    kuçunuzla yaşamda sizi birçok değişiklik bekliyor. Tavsiyem; gerçek bir eğitmenden profesyonel bir destek almanız yönünde olacaktır. Ben size buradan elimden geldiğince yardım etmey gayret edeceğim.
    Söz ettiğim değişikliklerden ilki daha SABIRLI biri olmanız yönünde değişim içine girmeniz olacaktır. Kuçunuz henüz 3 aylık ve erkek olmasısebebiyle bolca tualet kazası yaşayacaksınız. Bu durumların üstesinden gelebilmeniz için öncelikle sabırlı olmayı öğrenemniz lazım. Tuvalet eğitimi hakkında birşeyler yazmaya gerek umuyorum çünkü sitemizde ilgili yerlerde yazılar mevcut.
    Gelelim yalnız kalma sorununa.
    Kuçunuz sizin yokluğunuzda 3 şey için gerksinim duyar. 1. güven 2.sevgi 3. besin.
    Beslenme kısmı en kolay halledilecek kısımdır. Karnı tok olması bu sorunu halletmeniz için yeterlidir.
    ama güven ve sevgi kısmı kolay çözümlenemez.
    Bu sorun için size denenmiş ve başarrıya ulaşmış bir yöntem önereceğim. Eğer işe yaramazsa birlikte farklı davranışlar geliştiririz.
    Kuçunuzun güvende hissetmesi için tercihen sıcak ssu torbasını yada kuçunuzuz boyutlarına uygun bir şişenin içini ılık suyla doldurup uzun bir bezle birkaç kat sarın. Daha sonra piyasadaki dandik bir tiktakli saatlerden bulup bezi onun üstüne sarmaya devam edin. Yaptığınız bu düzeneği kuçunuzun kutusuna yada kafesine yerleştirin. Bu onun güvende hissetmesini sağlayacaktır. İlk zamanlardaki ağlamaları sakın karşılık vermeyin. Bırakın onunla avunsun. Evi terk edeceğiniz zamanların alıştırması için de bolca vaktiniz olduğpu bir zamanda evde tek başına kalma çalışması yapın.
    kuçunuzu siz evi terk ettiğinizde bırakacağınız yere bırakın ve onu sevip dışarı çıkın. Ağladığı anda hemen oraya girip onu uygun ses tonu ve vücut diliyle uyarın. Sonra tekrar dışarı çıkın. Dışarı çıktığınızda ağlamadığı ilk periyotta (ilk başta birkaç saniye) hemen içeri giirp yine uygun şekilde onu ödüllendirin. Zamanı ve ödülü değişken tutun. Bunu bir süre çalışın. Bunun dışındaki zamanlarda da ağlamasına tepki vermneyin. Sorununuzun gidişatından buraya yazarak beni haberdar ederseniz sevinirim.

    Not: yazım ve imla kurallarına dikkatedemedim kusura bakmayın. İlk yazdığım mesajı kazara silince aynı şeyleri tekrar yazmak için pek vaktim kalmadı.

    #97883
    kybele
    Üye

    kişiye özel mesaj yazmanız beni çok mutlu etti.. kopyala yapıştırlarla değilde, vakit ayırmanız gerçekten güven veren bir durum.. öncelikle bunu söylemeliyim..
    dediklerinizi uygulamaya çalışacağım.. gelişmeleri buradan sizinle paylaşıcam..
    köpeğimizin bir dezavantajı, 2,5 yaşında bir oğlumun olması. oğlumun fırsat verdiği süre içerisinde dediklerinizi uygulamaya gayret edicem. (onu da beni de rahat bırakmazda..

    ilk geldiğinde sizin de dediğiniz gibi veterinerimizde saat ve sıcak suyu önermişti.. yaptım. ama yine odamızda yattığı için 1 kaç günden sonra koyma gereği duymadım. sabaha kadar yatıyor 7:30 gibi mızmızlanıyor.
    bu alışkanlık yaparmı (yanlız yatamama gibi).
    gece için sizin bir öneriniz var mı.

    ilginize gerçekten çok teşekkür ederim..
    saygılar

    #97898
    Tommy35
    Üye

    Övgüleriniz için teşekkürler. Üyelerimizle ilişkilerimizde site yönetimindeki her birey aynı yakın ilgiyi gösterir, bundan emin olabilirsiniz.
    Sizin kuçunuzla yaşamınızda üzerinize düşen ilk sorumluluk KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK olacaktır. Tıpkı annelerin çocukları daha doğmadan onlar için kendilerini geliştirdikleri gibi. Okuyup araştırmalı, doğru bilgiye ulaşmalısınız. Bu araştırmalarınıza koşullu şartlanma ve öğrenme konularıyla başlamalısınız. Hem de hiç vakit kaybetmeden. Bu konularda az yada çok bilginiz olursa benim size yardım etme olasılığım artar.
    Eğer büyüdüğünde aynı şeylere izin vermeyecekseniz geceleri kuçunuzu yatağınıza almayın. Yaptığınız her davranış onun için yeni beklentiler oluşturur. Gece için size tek söyleyebileceğim şey diğer her konuda da olacağı gibi TUTARLI OLUN. Ağlamalarına kulak asmayın. ( Bu bazen dayanılmaz olsada)

    Çocuğunuz için de bir not düşeyim,
    kesinlikle ikisini yalnız bırakmayın.
    kuçunuzun bir OYUNCAK değil bir ARKADAŞ olduğunu ona anlatın.
    birbirlerine üstünlük kurdurmayın.

    iyi yaşamlar.

    #97906
    kybele
    Üye

    tekrar teşekkür ederim.. kuçumuz yatağımda değil, odada yerde yastığında yatıyor.. bu önerinizden bir şey değiştirir mi bilmiyorum fakat diğer bir sıkıntım, oğlum da odada yatağında yatıyor.. kuçuyu odadan çıkartıp ağlamasına bakmadan alışmasını sağlamaya çalışırsam; oğlumun uykusunda sıkıntı olur.. bu sefer oğlum uyanır buda bizim için hiç hayırlı olmaz
    galiba biraz fazla sıkıntı yapıyorum.. ama maalesef durumum bu.. aslında bebeğiniz varsa bebek köpek düşünmeyin diye de bir tavsiye de bulunayım ben.. gerçekten fazla sabır istiyor…

    #97926
    Tommy35
    Üye

    Kuçunuzun yatacağı yer tamamen sizin yaşam konforunuzla alakalı bir durum. Evin içinde nerede istiyorsanız orada uyusun. Kuçunuzun ağlamaları oğlunuzun uykusunu ve doğal olarak sizin uykunuzu bölüyorsa o zaman kuçunuz sizinle yatacağına oğlunuzla aynı odada yatsın. Böylece siz evden ayrıldığınızda dahi o oğlunuzun varlığında ötürü kendini yalnız hissetmeyecektir. Sadece odanın havalandırılmasına dikkat edin. Deneme yanılma metoduyla bu sorunun üstesinden gelebiriz.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.