blank
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. Zayıflama ilaçlarına dikkat
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #8781
    sfenks
    Üye

    Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği zayıflama ilaçlarının hepsinin birçok yan etkisi olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı, yan etkisi olmayan zayıflama ilacının bulunmadığını açıkladı.

    Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı “Vücut Ağırlığı Kontrolü” başlıklı broşürde, zayıflığın iş yapma kalitesini düşürdüğü ve hastalıklara direnci azalttığı kaydedildi. Şişmanlığın ise kalp, diyabet, hipertansiyon, kanser gibi hastalıklara zemin hazırladığı, hareketi sınırlayarak yaşam kalitesini düşürdüğü ve kazalara neden olduğunu belirtilen broşürde, kilo almak için yenen besin miktarının artırılması, daha sık beslenilmesi, düzenli yenilmesi ve öğün atlanılmaması, besinlere daha çok yağ, şeker ilave ederek enerji yoğunluluğunun artırılması, ceviz, fındık gibi besinlerin daha sık tüketilmesi önerildi.

    TEK BESİNE DAYALI DİYET OLMAZ

    Kilo vermek için yenen besin miktarının azaltılması, aralarda atıştırmaktan kaçınılması, düzenli yemek yenilmesi, öğün atlanılmaması, yağ, şeker miktarı yüksek besinlerden kaçınılması gerektiği vurgulanan broşürde,

    “Yemekleri yavaş yiyin, işi çiğneyin, küçük lokmalarla yiyin, aktivitenizi artırın” denildi. Zayıflamanın diyetisyenin kontrolünde yapılması gerektiği vurgulanan broşürde, “Sadece patates, sadece yumurta, sadece lahana gibi tek besine dayalı diyetler, karbonhidratı düşük diyetler, çok düşük enerjili diyetler, öğün atlanarak yapılan diyetler sakıncalı diyetlerdir.

    Sağlıklı zayıflama en az 3 öğünde, besin öğelerini yeterli ve dengeli içeren diyetlerle gerçekleştirilebilir” bilgilerine yer verildi.

    Yan etkisi olmayan zayıflama hapının olmadığı, bu nedenle her türlü zayıflatıcı hapı kullanmaktan kaçınılması gerektiği vurgulanan broşürde, cerrahi, akupunktur gibi yöntemlerin zayıflamada kalıcı çözüm olmadığına da dikkat çekilerek, “Hayatı tehdit eden bir durum yoksa tercih edilmemelidir” denildi.

    Bakanlık, diyet yaparken fiziksel aktivitenin artırılması gerektiğini belirtirken, “Diyet yapmadan sadece fiziksel aktivite artırılarak zayıflamak çok güçtür. En az bir aylık yürüyüş programından sonra jogging programı uygulayın” önerisinde bulundu.

    (ANKA)

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.