-atlarda don özellikleri
-atlarda yaş tayini(daha çok arpacık çukurcuğuyla ilgili)
-sıcak kanlı soğuk kanlı at ırkları ve özellikleri
-arap atı, ingiliz atı, haflinger atı
-tavla
-atlarda yürüyüş ve yürüyüş kusurları
-türkiyedeki ve dünyadaki sığır sayısı
-sığır yetiştiriciliğinin avntajları
-yerli sığır ırkları ve özellikleri(daha çok en yüksek verimli yerli sığır ırk[kilis])
-kültür ırklarında sütçülerin genel özellikleri, etçilerin genel özellikleri
-kültür sığır ırkları ve kombine ırkların hepsi
-etçi ırklara 5 örnek
-sığırlarda yaş tayini(2 kalıcı diş 2 yaş 3 kalıcı diş 4 yaş 4 kalıcı diş 6 yaş 5 kalıcı diş 8 yaş bundan sonra zor)
-kuru dönem
-ahır tipleri
-türkiyedeki ve dünyadaki toplam koyun miktarı
-yetiştirme sistemleri(aile, çiftlik, mera, göçer), birini açıkla
-vücut yapıları, özellikler bacaklar(mesela etçi koyun ırklarının sırt bel bacak boyun yapılarını açıklayınız)
-tabi tohumlama
-süt verimi, et verimi, döl verimi nedir?
-yapağıda kıl çeşitleri nelerdir(hakiki, medullalı, karışık, kemp kılı)
yapağı kalite sınıflandırması(sordiment), daha çok ingiliz sistemini soruyorlar.
bu kadar, işinize yara umarım. ankara üniversiteliler sadece bunlara çalışırlarsa 80-90 alırlar