1) Koyunların evcileştirilmesi ne gibi değişikliklere neden olmuştur?
2) Konstitüsyon çeşitlerini yazınız ve sağlam konstitüsyonu açıklayınız?
3) Serbest sıfat,sınıf usülü sıfat ve elde sıfatta genç ve ergin koçlara verilecek koyun sayısını yazınız?
4) Kılda korteks tabakası neden önemlidir, bçlümleri nedir ve hakiki kıl hakkında bilgi veriniz?
5) Koyunlar da ikiz doğum oranı, gebelik oranı ve tek doğum oranını açıklayınız?
6) Yapağı da kalite sınıflandırmasın da ( sorfimenti) ingiliz sistemini anlatınız?
7) Kirli yapağı gömleği incerlendiğin de hangi unsurlar görülür ve yapağı randımanı nedir?
Etçi-yapağıcı ırklardan 3 tanesini yazarak hangi ırkların melezlenmesiyle oluştuklarını ve verim özeliklerini yazınız?
9) İngiliz etçi koyun ırklarından kısa yapağılı 3 tane yazınız ve verim özelliklerini yazınız?
10) Türkiye’deki koyun ırklarını sınıflandırınız ve hangi bölgelerde yetiştirildiğini de yazarak ivesi hakkında bilgi veriniz?