1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: Annesiz yavru kedi bakımı..yardım lütfen.. #99721
    blankaylin1973
    Katılımcı

vet hekim olmasam da annesiz yavru kedi hak.tecrübeliyim.benim büyüttüklerimi anlatayım kısaca biberon ve emdirme yöntemi hiç kullanmadım.şırınga yöntemiyle istese de istemese de ağzına hep akıttım(yavaş yavaş olucak şekilde ve 2 saatte bir) APTAMİL SÜT kullandım.marketlerde satılan.ona göre ağır bir süttür.içince kendi annesinden fazla vitaminler var.bunu isterseniz normal süt ile yarı yarıya oranda karıştırabilirsiniz siz…su hiç kullanmadım.mutlaka ishal olucaktır.ishal sorun değildi benim için, vücuda giren vitaminler önemliydi.
    ılık suyla ıslatılmış pamukla anüs bölgesine çok hafif masaj yaparak tuvalet yaptırılır..kaka içinde aynı şey geçerlidir.her ikisi içinde sadece ön bölgeye masaj yapılır.hem çişini hem kakasını sadece anüs bölgesine dediğim gibi pamukla masajla yapar
    bu arada dikkatimi çeken şey; kemirme hareketleri yapması, beyaz peyniri elinizde ufalayıp ağzına verin yemesini deneyin.belkide yemek yemek istiyodur
    karnına masaj tuvalet yaptırmaz,,sadece gazını alır[hr]
    bir başka bulduğum annesiz yavru (yaklaşık 2 haftalık) hiç süt kullanmadı,,direk yemeye yöneldi.bu çok enteresan bir durum.şimdi 3 yaşında,hala daha süt içmez
    az evvel söylediğim şırıngayla aptamil verdiğim 10 cmlik bıyıkları kocaman kuyruğu var
    panik yapmayın,inşallah problemsiz büyür

yanıtla: kedim kabız, yardım lütfen! #99512
    blankaylin1973
    Katılımcı
    hekaura wrote:
    Murat Bey, yanıtınız için teşekkür ederim.

bol bol su içirmeye çalışıyorum, zeytinyağı veriyorum dediğim gibi. umarım bir kaç gün içinde dışkısını yapar, ameliyat olmasına gerek kalmaz. önerinize uyup masaj yapmayı da deneyeceğim.

Tekrar teşekkürler, iyi akşamlar.[hr]

aydın46 wrote:
    rektal lavman ve sürgütler konstiasyon(kabızlığı) çözmediyse, tıkanklığı gidermek için cerrahi operasyon gereklidir.

:/ bir kaç gün daha bekleyeceğim, olmazsa zaten tekrar veterinere gideceğiz. peki bu ameliyat zor bir ameliyat mıdır? forumlarda pek bulamadım bağırsak tıkanması ameliyatı konusunda bir şeyler..Veteriner çok zor olmadığını-her ameliyatta olduğu kadar anesteziden kaynaklı riskler olabileceğini söylüyor ama bilgileriniz varsa paylaşır mısınız?

teşekkürler…

ben bi yavru kedimi bu sebepten kaybettim,lavman filan da yaptım işe yaramadı,sonra vet.fakültesine götürdüm,operasyon istedi ama maalesf ertesi güne çıkamadı.doktor bağırsağındaki kaka kitlesini bana elletmişti.inşallah sizinki atlatır ve yaşar

yanıtla: güvercin (acil lütfen) #95258
    blankaylin1973
    Katılımcı

siz bence hiç müdahale etmeyin yumurtalara,,içeri alırsanız besleyemezsiniz,anneleri onları ağzıyla besliyor.kaldı ki annesiz bir yavru kediye bakmak bile çok zordur.onlara en iyisi anneleri bakıcaktır.yavruyu terk etmezler,yiyecek bulmaya gitmiş olabilir.benim önerim hergün kontrol edin,,yumurtadan çıktıktan sonra da annesi yoksa ortalıkda o zaman gelicek olan bilgileri kullanın.(birde balkona ıslanmış ekmek yada yem koyabilirsiniz annesi için)

yanıtla: kedim =( #86886
    blankaylin1973
    Katılımcı

tabiki olur ,veterinerin sattığı tozdur.ona mutlak su karıştırılır.benim söylediğim normal market sütüydü.hem tozdan hem de normal süte 1/4 aptamil de yapabilirsiniz.ayrıca tozlu karışıma da biraz aptamil ekleyebilirsiniz besin olsun diye.arkasında besin değerleri yazıyor aptamilin,vanilya aroması da var içinde.sonra bebek vanilya vanilya kokucaktır.ama çok seviyolar inanın.işte burda,küçük boyunu alın açıldıktan sonra hemen bozulmasın dolapta.
    http://www.toyiki.com.tr/GeneratedImages%5C300x250%5CImages%5CProducts/Desktop/2_38.jpg

kolay gelsin diyeyim

yanıtla: kedim =( #86853
    blankaylin1973
    Katılımcı

6 saatte bir çok az.beslenmesini tamamlayamaz.zaten anne sütü alamıyor.her ağlayışında süt vermeniz gerek.sakın sütün içine su koymayın,süt TAM YAĞLI olmalı.marketten APTAMİL ufak şişe süt alın.(2 lira) normal süte 1/4 oranında karıştırın.içinde yoğun miktarda protein,vitamin ,minareller var.
    eğer aptamil yapamazsanız 1 su bardağı sütün içine yumurta sarısı karıştırın.hiç yokdan iyidir
    süt ılık olucak,3 haftalık bir bebeğe istemiyorsa yemek yedirmeye çalışmayın.şu ara tek ihtiyacı süt
    karın şişliği için de veterinere götürün
    (yukarıda söylediklerim tecrübelerime dayanarak,,çok sayıda anasız bebek bu şekilde büyüttüm.hepsi taş gibi maşallah) süt vermek için de gece uykunuzdan da feragat etmeniz gerekebilir!
    sizden sürekli süt istemesi DOYMADIĞINI gösterir
    haa bir de kusması eğer yemek verdiyseniz ondandır.mideleri çok hassas ve yemek yemeğe henüz alışkın değil,ilk zamanları,kusma yapar.hele et sakın vermeyin.çok evvelden bir yavruyu o yüzden kaybettim,sindiremiyorlar:=(

blankaylin1973
    Katılımcı

sayın bubble,,benim bir kedime de aynısı oldu.kolu şişti,kolunu kaldırıp duruyordu havaya.sürekli uyku hali vardı.apseyi kendi boşalttı,irinler çıktı,içindeki kas gözüküyodu.ben hiç antibiyotik hap yada iğne vermeden geçti,başka yere sıçramadı.ama sizde sıçrama olmuş,antibiyotik mutlaka verin.yara için ise problem etmeyin.kendisi yalayarak 10 günde geçirip kapatıcaktır.bizimkinde öyle oldu,hem tüyler bile o bölgede eskisinden çok çıktı[hr]
    2 kere baticon ve onun üstüne Thiocilline 30 mg antibiyotikli deri pomadı (3 yada 4 Ytl) sürdüm çabuk geçsin diye.hemen temizledi onları yuttu.bende bi daha sürmedim.bu ikisini önlem açısından günde 1 kere uyku halinde çaktırmadan sürebilirsiniz yaraya

yanıtla: sitraks hak. #82871
    blankaylin1973
    Katılımcı

şişliği indi.yardımlarına çok teşekkür ederim lato95

yanıtla: sitraks hak. #82249
    blankaylin1973
    Katılımcı

ilginize çok teşekkürler.kilosu 5oo gram yoktur,tartı yok evde.sokakta bulduğum için maximum 2 aylık gibi gözüküyor.anneye ihtiyacı olmayan yavru.kalçadan araba geçmiş,kırığa alçı koyulamadı.neyse düzeldi biraz koşuyor.resmini çektim

pa227342.th.jpg

pa227354.th.jpg

pa227357.th.jpg

yanıtla: sitraks hak. #82144
    blankaylin1973
    Katılımcı

ben daha evvel aynı sorun yaşayan ,aynı yaştaki başka bir kediyi ,aynı sebepden dolayı ÖZEL BİR KLİNİĞE GÖTÜRMÜŞTÜM.orda caniverm hap verildi.geriye kalan caniverm hap uygulamasını ben yaptım (belli gün aralıkları olduğundan) şu an o kedi düz duvara tırmanıyor.hiç karnı filan şişmemişti.bana fakültede başka bir ilaç söylemediler ,,yani evvelki olaydan dolayı ben düşündüm sadece

yanıtla: iç parazitler #82087
    blankaylin1973
    Katılımcı

araba kazası olan bir yavru kediyi Veterinerlik Fakültesi hayvan hastanesine götürdüm.kırıkla ilgili problem yok.iç paraziti var dediler,reçete yazdılar.doktor tavsiyesiyle 3 gün süre ile 0.5 cc sitraks şurup verdim
    9 EKİM Cuma günü sitraksa başladım
    15 Ekim Perşembe gecesi kedinin karnının şişliğini farkettim ve elime aldım,poposunda ince beyaz hareket eden bir parazit gördüm.peçete ile alıp tuvalete attım
    bu durumda
    Sitraksın etkisi 1 hafta sonramı görülür?
    niçin karın şişliği,İYİ BİR İLAÇ DEĞİLMİDİR? BUNDAN DAHA İYİSİ HANGİSİDİR? CANİVERM ‘ E NASIL GEÇİŞ YAPABİLİRİM?

yanıtla: pati ezilmesi #81556
    blankaylin1973
    Katılımcı

eski bir kahve fincanını dezenfekte edip rivenol koydum,patiyi de içine sokup biraz beklettim.o kadar iyi bir antiseptik ki; ölü derileri,,kopucak olan parçaları ,pislikleri,kumları fincanda bıraktı ,ben elimi bile değdirmedim yaraya
    neme lazım ben yinede bactrim vereyim 6 gün 1 cc.evde var.cevabınıza çok tşkler!
    [size=medium][/size]

yanıtla: bıyık,ağız,burun bölgesi #81529
    blankaylin1973
    Katılımcı

SONUÇ itibarıyla ton balığını kestikten sonra 1 hafta sonrası yeni tüyler çıkmaya başladı.hemde hiç ilaç filan vermeden geçti.kanımca alerjik bir sebepmiş

yanıtla: APSE #81524
    blankaylin1973
    Katılımcı

bugün yara kabuk bağlamış,uyumadan önce yapıyorum pansumanı,cevabınız için çok teşekkürler.inşallah geçer biran önce

yanıtla: bıyık,ağız,burun bölgesi #80574
    blankaylin1973
    Katılımcı

annesi bakmadı,ben enjektörle süt verdim hep.tuvaletini pamukla yaptırdım hep.Ne zaman ki yemek yemeye başladı dişleri ufak olduğundan püre tarzı tercih etti.yaş mama,ekmekli süt paparası,,patates püresi, börek,beyaz peynir,konserve ton balığı ile besledim..dikkat ettiğim şey ton balığından sonra oldu,,çok yağlıydı.
    beslenmeyle alakası yok sanırım.en kuvvetli ihtimal parazit gibi sizce değilmi?sitraks şurup olabilirmi?

yanıtla: yavru kedi beslenme #80254
    blankaylin1973
    Katılımcı

hepinize cevaplar için çok tşkler.light süt de veriyorum.light olanı susuz veriyorum.normal süte kaynamış soğumuş su eklicem

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)