Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 2,296 ile 2,310 arası (toplam 4,844)
  • Yazar
    Yazılar
  • blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]kimbilir benden sonra kaç kişi girdi hayatına..senden sonra benim olmadı hiçbiri merhem yarama..bıraktı sana çalışmayı artık kalemim..baktı fethi mümkün değil kalenin:icon12:[/size]

    yanıtla: Son PosT. #48111
    blankdilara
    Katılımcı
    baytar_e wrote:
    bende yaw

    [size=small]bendee:flowers:[/size]

    yanıtla: mrb ben gökmen #48093
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]bence bölümün çok güzel..ama vet.e gerçekten geçmek istiyrsn sen bilirsin..dersler falan biraz zor da:whistling:[/size]

    yanıtla: mrb ben gökmen #48090
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]aramıza hoşgeldin:flowers:[/size]

    yanıtla: atlarda kaullanilan antiparaziter ilaçlar #48064
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium][/size]PENOKSAL FLAKON

    Bileşimi
    1 Flakon’da 1.200.000 IU Penisilin G prokain 400.000 IU Penisilin G potasyum 2 g Streptomisin baza eşdeğer Streptomisin sülfat içerir.1 Ampulde 10 ml enjeksiyonluk su içerir.

    Endikasyonları
    Yeni doğan hayvanların septisemi ve pnömonisi, hemorajik septisemi, enzootik pnömoni, sinüzitis, farenjitis, bulaşıcı bronkopnömoni, influenza, sığırların 3 gün hastalığı, fibrinöz bronkopnömoni, mastitis, metritis, gurm, antraks, vibriozis, aktinomikozis, aktinobasillozis, enfeksiyöz hepatit nekrozan, yanıkara, tetanoz, gazlı gangren, lenfangitis, pyemi, leptospirozis, anaplazmozis, listeriozis, pastörellozis, nokardiozis, dana difterisi, sinovitis, artritis, poliartritis, nefritis, pyelonefritis, sistitis, prostatitis, peritonitis, yabancı cisme bağlı retiküloperitonitis ve perikarditis, akut endokarditis, viral enfeksiyonların sekonder komplikasyonları, yeni doğanların göbek kordonu iltihabı, yara enfeksiyonları (apse, akne, frunkulozis, flegmon, gangren), eksudatif ve püstüler dermatitis, ektima, tırnak enfeksiyonları (piyeten, pododermatitis, taban nekrozu), post operatif yara enfeksiyonlarının sağaltımında kullanılır.

    Ticari Takdim Şekli
    20 ml’lik renksiz flakonlarda,10 ml’lik renksiz ampullerde çözücüsü ile birlikte, karton kutuda takdim edilmiştir
    Hedef Hayvan Türleri
    Sığır, Köpek, Koyun, Keçi, At

    yanıtla: atlarda kaullanilan antiparaziter ilaçlar #48063
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]PENOVİL-S ENJEKTABL

    Bileşimi
    1 ml’de 200.000 IU Prokain Penisilin G, 250 mg Dihidrostreptomisin sülfat içerir.

    Endikasyonları
    Yeni doğanların septisemi ve pnömonisi, hemorajik septisemi, enzootik pnömoni, sinüzitis, farenjitis ve bulaşıcı bronkopnömoni, influenza, sığırların 3 gün hastalığı, fibrinöz bronkopnömoni, mastitis, metritis, gurm, antraks, vibriozis, aktinomikozis, aktinobasillozis, enfeksiyoz hepatit nekrozan, yanıkara, tetanoz, gazlı gangren, lenfangitis, pyemi, leptospirozis, anaplazmozis, listeriozis, pastörellozis, nokardiozis, dana difterisi, sinovitis, artritis, poliartritis, nefritis, pyelonefritis, sistitis, prostatitis, peritonitis, yabancı cisme bağlı retiküloperitonitis ve perikarditis, akut endokarditis, viral enfeksiyonların sekonder komplikasyonları, yeni doğanların göbek kordonu iltihabı, yara enfeksiyonları (apse, akne, frunkulozis, flegmon, gangren), eksüdatif ve püstüler dermatitis, ektima, tırnak enfeksiyonları (piyeten, pododermatitis, taban nekrozu), post operatif yara enfeksiyonlarının sağaltımında kullanılır.

    Ticari Takdim Şekli
    20, 50, 100’ lik kahverengi flakonlarda, karton kutuda takdim edilmiştir.
    Hedef Hayvan Türleri
    Sığır, Köpek, Koyun, Keçi, At [/size]

    yanıtla: atlarda kaullanilan antiparaziter ilaçlar #48062
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]GUADREKS ORAL TABLET (Antihelmintik Oral Tablet)

    Bileşimi
    1 Tablette 250 mg Praziquantel bulunur.

    Endikasyonları
    Koyun, at, köpek ve kedilerde şerit (cestod) ve bazı kelebek (trematod) enfestasyonlarının sağaltımı ve kontrolü amacıyla kullanılır.

    Ticari Takdim Şekli
    10 Tabletlik blisterler halinde, 10 ve 50 tabletlik kutularda takdim edilmiştir
    Hedef Hayvan Türleri
    Köpek, Koyun, Kedi, At [/size]

    yanıtla: atlarda kaullanilan antiparaziter ilaçlar #48061
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]İMİDOVİL (Antiprotozooner Enjeksiyonluk Çözelti)

    Bileşimi
    1 ml’ de 85 mg imidokarb’ a eşdeğer 120 mg imidokarb dipropiyonat içerir.

    Endikasyonları
    Sığır ve koyunlarda Babesiosis hastalığının tedavisinde, at, eşek, katır ve köpeklerde Babesiosis hastalığının tedavi ve korunmasında antiprotozooner olarak kullanılmaktadır. Sığırlarda: Babesia bovis, B. bigemina, Atlarda: B. caballi ve B. equi; Eşek ve katırlarda: B. caballi; Köpeklerde: B. canis; Koyunlarda: B. ovis’dir.

    Kullanım Şekli ve Dozu
    Farmakolojik Doz
    Farmakolojik dozu: Babesios’un sağaltımı için sığırlara 1,2 mg/kg C.A., koyunlara 1 mg/kg.C.A., atlara 2,4 mg/kg C.A. ve köpeklere 3 mg/kg C.A. dozunda uygulanır. Koruyucu dozu: Atlara B. caballi’ye karşı 2,4 mg /kg.C.A. dozunda 2 gün süreyle, B. equi’ye karşı üç gün arayla 4 defa 4 mg/kg.C.A. dozunda, bir gün sonrada 7.5 mg/kg.C.A. dozunda uygulanması tavsiye edilir. Köpeklere 6 mg/kg C.A. dozunda korunma dozu önerilir.

    Not
    Sığır, at, eşek, katır ve koyunda kas içi enjeksiyon, köpekte ise deri altı enjeksiyon şeklinde uygulanır.
    Ticari Takdim Şekli
    10 ml, 20 ml ve 50 ml’ lik renkli şişelerde kutulu olarak takdim edilmiştir.
    Hedef Hayvan Türleri
    Sığır, Köpek, Koyun, At[/size]

    yanıtla: YANGI(İNFLAMASYON) #48055
    blankdilara
    Katılımcı

    48768283sk5.jpg

    (PGI2=Prostacyclin, PGE2=Prostaglandin, LTB4=Leukotrien B4)

    yanıtla: YANGI(İNFLAMASYON) #48054
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]yangı, inflamasyon: Çeşitli mikrobik ajanlar veya toksinlerine karşı vücudun göstermiş olduğu;hararet artması,kızarıklık ile karakterize iltihabi reaksiyon.
    Enflamasyonlu bir alanda kan akımı artar bunun sonucunda ısı artışı ve kızarıklık oluşur;doku içine sıvı ve hücre sızmasına ve şişmeye neden olur.
    Enflamasyon şu beşli ile karakterize edilir:
    kızarıklık (rubor),
    ısı artışı (calor),
    şişkinlik (tumor),
    ağrı (dolor) ve
    kapsanan organlarda disfonksiyon yani fonksiyon bozukluğu görülür (functio laesa).
    Bu beş karakteristikten ilk dördü antik zamanlardan beri bilinmektedir ve Celsus’a atfedilir; functio laesa ise eflamasyon tanımına 1858’de Rudolf Virchow tarafından eklenmiştir.
    [/size]

    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]belki güneş bir gün ikimiz için doğar…[/size]

    yanıtla: Son PosT. #48032
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]bende kiii[/size]

    yanıtla: SON HARFTEN KELİME SÖYLE #48031
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]espri:bravo:[/size]

    yanıtla: temel bilgi teknolojileri (1.sınıf) #48030
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]
    Bilgisayarın açılışında kendiliğinden çalışan ve bilgisayarı komut bekler duruma hazırlayan programlar bütünü ne ile ifade edilmektedir?

    Cevap-İşletim Sistemi

    Bilgiyi işlemek için kullanılan maddi ve kavramsal araçların bütününe verilen ad hangisidir?

    Cevap-Bilgi teknolojileri

    Büro yazılımlarında bir dosyayı kapatmak için işlemlerden hangisi uygulanır?

    Cevap-Dosya menüsünden çıkış komutuna tıklanır

    Yazılım ilk açıldığında görünmeyen, isteğe bağlı olarak görünür hale getirilebileceklerin listesini gösteren seçenek, hangisidir?

    Cevap-Araç Çubukları

    Kelime işlemciler tarafından tanınan en küçük birim nedir?

    Cevap-Karakter

    Önceden belirlenmiş, slayt renkleri ve metin biçimleri olan bir şablon seçmeyi, hangisi sağlar?

    Cevap-Tasarım Şablonu

    Üzerinde metinlerin yazıldığı, şekil çizildiği, grafik, renk ve nesnelerin eklendiği boş sunu ekranına, ne ad verilir?

    Cevap-Sunu Penceresi

    Kısayol menüsünde slaytın zemin rengini değiştirmek için kullanılan seçenek, hangisidir?

    Cevap-Arka Plan

    Bir unsura ait verilerin bir araya getirilmesine verilen isimdir?

    Cevap-Kayıt

    Herhangi bir bilgisayara bağlı olan ve kullanıcıların kullandıkları kapasite ne ifade edilmektedir?

    Cevap-Bilgisayar Kaynağı

    Her bilgisayarın yanındaki iki komşusuna bağlı olduğu topoloji türü, hangisidir?

    Cevap-Halka Topolojisi

    Ağa bağlı bilgisayarların birbiriyle haberleşmekte kullandıkları dil ne ile ifade edilmektedir?

    Cevap-Ağ Protokolleri

    COM türü alan adı, neyi gösterir?

    Cevap-Ticari Kuruluş

    Bir başka bilgisayarda kullanıcıların erişimine ücretsiz ya da düşük bir ücret karşılığı sunulan yazılımların kişilerin bilgisayarlarına transfer edilebilmesi için yararlanılan arayüz, hangisidir?

    Cevap-Dosya Transfer Protokolü

    Kullanıcının erişemediği, müdahale edemediği bellek türü hangisidir?

    Cevap-Rom Bellek

    Herhangi bir yazılımı açmak için öncelikle, düğmelerden hangisi tıklanır?

    Cevap-Başlat

    Tümünü seç komutu için kullanılacak kısayol, nedir?

    Cevap-Ctrl + A

    Metni yazarken, satır sonlarında kelimelerin bölünmesine izin verilip verilmeyeceğini belirlemeye yardımcı olan heceleme iletişim kutusunun ortaya çıkmasını sağlayan komut, hangisidir?

    Cevap-Ekle

    Notlar ve slayt bölümlerini küçülterek, anahat bölümünü daha geniş şekilde ekrana yansıtan, nedir?

    Cevap-Slayt Görünümü

    Asıl slaytta düzenlenen bir metin için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    Cevap-Tüm slaytlarda görünür

    Paint ne tür bir programdır?

    Cevap-Piksel Tabanlı

    Uzun mesafeler arasında çok yüksek hızda iletişime izin veren kablolar, hangisidir?

    Cevap-Fiberoptik kablo

    Yerel alan ağların bağlantı noktalarının, geniş alan ağlarında tek bir merkezde toplandığı yerdir?

    Cevap-Ağ Omurgası

    Bir bilgisayardan diğerine gönderilecek iletiyi, ağ üzerinde gönderilebilecek uzunlukta küçük paketlere bölen, hangisidir?

    Cevap-TCP Protokolü

    İnternet’e bağlı, değişik işletim sistemleri kurulu bilgisayarlar arasında dosya değişimini sağlayan hangisidir?

    Cevap- Ftp Sunucusu

    Belirli bir konu ile ilgili gelen tüm mesajların grup içinde yer alan tüm katılımcılara dağıtılması temeline dayanan haberleşme türü, hangisidir?

    Cevap-E – Liste

    Başka bir bölgede bulunan bilgisayarı sanki yanında imiş gibi kullanmayı sağlayan problem, hangisidir?

    Cevap-Telnet

    Bilgi işlem sürecinin hammaddesi nedir?

    Cevap-Veri

    Ana belleğin bilgisayar tarafından kullanılan kısmı hangisidir?

    Cevap-Salt Okunur Bellek

    Herhangi bir program penceresini, klasör penceresini ya da iletişim kutusunu kapatmak için, hangi tuşa basılmalıdır?

    Cevap-Alt + F4

    Dosyanın yazıcıdan çıktığında nasıl görüneceğini gösteren seçenek, hangisidir?

    Cevap-Önizleme

    Biçimlendirme araç çubuğundaki hangi seçenek seçilen metnin daha koyu görünmesini sağlar?

    Cevap-Kalın

    Sunum programı başlatıldığında ekrana, hangi kutu gelir?

    Cevap-Başlangıç İletişim Kutusu

    Yeni bir slayt oluşturmak için seçilen “Yeni Slayt” seçeneği, hangi menüde bulunur?

    Cevap-Ekle

    Bir uçtan bir mesaj gelince diğer bir tarafa güçlendirerek aktarır?

    Cevap-Tekrarlayıcı

    Devlet kurumlarını gösteren alan adı tipi, hangisidir?

    Cevap-GOV

    İnternette bilgisayarların birbirleriyle haberleşmek için kullandıkları ortak dil ne ile ifade edilmektedir?

    Cevap-TCP / IP

    Kullanıcıların herhangi bir etkileşimi olmadan, tüm kullanıcıların aynı bilgileri görüntüleyebilmesi hangisi ile ifade edilmektedir?

    Cevap-Sabit İçerikli Bilgi

    İşlemlerin bölümler halinde tasarlandığı ve yukarıdan aşağıya doğru tanımlandığı teknik hangisidir?

    Cevap-Ardışık Yapı

    Bir örgütte bilgi ihtiyaçlarının sistemli bir şekilde karşılanması bunların saklanması ve bakımı ile gerektiğinde ihtiyaç duyulan kişilere sunulmasını sağlayan nedir?

    Cevap-İşletme Bilgi Sistemi
    [/size]

    yanıtla: temel bilgi teknolojileri (1.sınıf) #48029
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]1-) Aşağıdaki ifadelerden hangisi bilgi toplumu için söylenir?
    A) Nüfusun büyük bölümü geçimini sembol işleyerek kazanır
    B) Zenginlik topraktan kaynaklanır
    C) İnsanlar enerji sayesinde geçimini sağlar
    D) Enerji kaynağı fosillerdir
    E) Tabiat olayları çok önemlidir

    2-) Enformasyon sözcüğünün tam karşılığı, dilimizde nedir?
    A) Malumat
    B) Fikir
    C) İlim
    D) Bilim
    E) Teknoloji

    3-) Bir süpermarkette bilgisayar kullanmak neden zorunludur?
    A) Süpermarkette yapılan işlemler insanlar tarafından yapılmaz
    B) Süpermarkette çok karmaşık matematiksel işlemler gerçekleşir
    C) İnsanların altından kalkamayacağı kadar çok işlem yapılması
    D) Bilgisayarın tekrar işlemlerini sıkılmadan ve hatasız yapabilmesi
    E) Bilgisayar kullanımının moda olması

    4-) ABD ‘de 1957 yılında ilk defa hizmet sektöründe çalışanların sayısının, sanayi alanında çalışanların sayısını geçmesi aşağıdakilerden hangisinin de başlangıcı olarak kabul edilir?
    A) Elektromekanik dönemin
    B) Mekanik dönemin
    C) Tarım toplumunun
    D) Bilgi toplumunun
    E) Sanayi toplumunun

    5-) Veri yollarında bilgilerin taşınması sırasında, hücre adreslerinin de taşınmasını aşağıdakilerden hangisi sağlar?
    A) Yardımcı bellek
    B) Denetim yolu
    C) İz topu
    D) Adres yolu
    E) Ana bellek

    6-) Türkçe ‘ye göre dizayn edilmiş klavye aşağıdakilerden hangisidir?
    A) F klavye
    B) T klavye
    C) Q klavye
    D) R klavye
    E) L klavye

    7-) Kullanıcıların bilgisayara veri aktarmasını ve bilgisayarın elde ettikleri bilgileri de kullanıcılara sunmasını sağlayan birimlerin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yazılım – donanım
    B) Ram bellek – Rom bellek
    C) Ekran – fare
    D) Yardımcı bellek – Ana bellek
    E) Giriş – çıkış birimleri

    8-) Sayfa yazıcıların performanslarını belirleyen birim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mhz
    B) Bayt
    C) Bit
    D) Dpi
    E) Piksel

    9-) Bilgisayar ortamında CD ‘den müzik dinlemek için genel olarak hangi donanımlara ihtiyaç duyulur?
    A) Kamera – Tarayıcı
    B) Ses kartı – Hoparlör
    C) Tv kartı – Kamera
    D) Modem – Telefon
    E) Ses kartı – Tarayıcı

    10-) XXX ismiyle temsil edilen bir paket program olduğu varsayılırsa, aşağıdakilerden hangisi bu programa ait en son üretilen sürüm olabilir?
    A) XXX 1.0
    B) XXX 1.3
    C) XXX 2.0
    D) XXX 2.2
    E) XXX 2.8

    11-) Aşağıdaki programlardan hangisi bilgisayar açık olduğu süreçte hep aktif ve çalışır konumdadır?
    A) İşlem tablosu programı
    B) Kelime işlem programı
    C) İşletim sistemi
    D) Sunu programı
    E) Veri tabanı programı

    12-) Her hangi bir işletmede kullanılan muhasebe programı aşağıdaki yazılımlardan hangisi içinde yer alır?
    A) Yorumlayıcı
    B) İşlem tablosu
    C) Kelime işlemci
    D) Paket program
    E) İşletim sistemi

    13-) Aşağıdakilerden hangisi tek bir kullanıcının her defasında tek bir işi yapabilmesine yönelik tasarlanmış işletim sistemidir?
    A) Tek kullanıcı – Çoklu görev işletim sistemleri
    B) Gerçek zamanlı işletim sistemleri
    C) Tek kullanıcı – Tek görev işletim sistemleri
    D) Bellek işletim sistemi
    E) Çoklu kullanıcı işletim sistemleri

    14-) Bilgisayarda ana bellek kapasite ölçü birimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) bps
    B) Watt
    C) kg
    D) mb
    E) inch

    15-) Aşağıdakilerden hangisi bir uygulama dosyası uzantısıdır?
    A) bmp
    B) exe
    C) txt
    D) sys
    E) doc

    16-) İşletim sisteminde, sistemi özelleştirmek ve yapılandırmak için kullanılan iletişim kutuları aşağıdakilerden hangisinde yer alır?
    A) Gezgin
    B) Geri dönüşüm kutusu
    C) Denetim masası
    D) Belgelerim
    E) Donatılar

    17-) Aşağıdakilerden hangisi açık olan pencereler arasında geçiş yapmayı sağlar?
    A) Giriş+Sekme
    B) Alt+Shift
    C) Giriş+F1
    D) Ctrl+Alt
    E) Alt+Sekme

    18-) Büro yazılımlarında sayfanın dikey ya da yatay kullanılacağı aşağıdaki komutlardan hangisiyle belirlenir?
    A) Yeni adla kaydet
    B)
    C) Yeni
    D) Sayfa yapısı
    E) Kaydet

    19-) Büro yazılımlarında, yaratılmış dosyaların kağıt üzerine dökümü için kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yeni adla kaydet
    B)
    C) Yazdır
    D) Sayfa yapısı
    E) Kaydet

    20-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında, Ekle menüsündeki Resim komutu ile eklenen resim dosya uzantılarından biri değildir?
    A) jpg
    B) gif
    C) bmp
    D) doc
    E) tiff

    21-) Büro yazılımlarında, Sözlük Denetimi ve Dilbilgisi komutuyla aynı işlemi yapan kısa yol tuşları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) Ctrl + N
    B) F7
    C) F1
    D) Ctrl + P
    E) Ctrl + Z

    22-) Kelime işlem programlarında “Sayfa” tanımını aşağıdakilerden hangisi doğru açıklamıştır?
    A) Enter tuşuna basılana kadar yazılan bölüm
    B) Metni oluşturan harflerin, rakamların, noktalama işaretleri ve diğer sembollerin tümü
    C) Metinlerin yazıldığı ve düzenlendiği alan
    D) Metin içerisindeki her bir satır
    E) Metin içerisinde kullanılan dipnotların tümü

    23-) Word kelime işlem programında belirli bir paragraf şekline isim verip saklamayı ve gerek duyulduğunda da kullanmayı sağlayan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
    B) Sütunlar
    C) Sekmeler
    D) Büyük/Küçük Harf Değiştir
    E) Stil

    24-) Kelime işlem programlarında oluşturulan belgeler genel olarak hangi biçimde kayıt edilir?
    A) Tablo
    B) Grafik
    C) Animasyon
    D) Resim
    E) Doküman

    25-) İşlem tablolarında, verilerin girildiği, gerekli hesaplamaların ve işlemlerin yapıldığı satır-sütunlardan oluşmuş alanlara ne ad verilir?
    A) Çalışma Sayfası
    B) Çalışma Kitabı
    C) Çalışma Ortamı
    D) Çalışma Masası
    E) Çalışma Defteri

    26-) Excel işlem tablosunda formüllerden önce belirtilmesi gereken işaret aşağıdakilerden hangisidir?
    A) ?
    B) !
    C) %
    D) #
    E) =

    27-) Excel işlem tablosunda, aktif hücre içerisine girilen değerin bu hücreye yerleşmesi için hangi klavye tuşu kullanılır?
    A) Ctrl
    B) Shift
    C) Delete
    D) Enter
    E) Numlock

    28-) = ÇARPIM(C3:C7)
    Yukarıdaki formül aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirir?
    A) C3 ve C7 hücrelerini çarpar
    B) C3, C4, C5, C6 ve C7 hücrelerini siler
    C) C3, C4, C5, C6 ve C7 hücrelerini toplar
    D) C3, C4, C5, C6 ve C7 hücrelerinin çarpımını bulur
    E) C3, C4, C5, C6 ve C7 hücrelerinin karelerini toplar

    29-) Hücreleri biçimlendir kutusunda yer alan Hizalama seçeneği aşağıdaki işlemlerden hangisini gerçekleştirir?
    A) Hücre içerisindeki bilgilerin değiştirilmesini engellemek
    B) Hücre içindeki değerlerin yerleşimlerini değiştirmek
    C) Hücre zeminlerine farklı renk ve desen vermek
    D) Hücrelere farklı biçimlerde kenarlık çizmek
    E) Hücre içindeki yazı tiplerini değiştirmek

    30-) =EĞER(A2<=8 ; A5/2 ; A5*3)
    İşlem tablosunda A2 ve A5 hücrelerindeki değer 8 olduğuna göre, formülün uygulandığı hücreye yazılacak değer ne olur?
    A) 4
    B) 24
    C) 16
    D) 8
    E) 12
    ************************************************** ********
    1-) A
    2-) A
    3-) D
    4-) D
    5-) D
    6-) A
    7-) E
    8-) D
    9-) B
    10-) E
    11-) C
    12-) D
    13-) C
    14-) D
    15-) B
    16-) C
    17-) E
    18-) D
    19-) C
    20-) D
    21-) B
    22-) C
    23-) E
    24-) E
    25-) A
    26-) E
    27-) D
    28-) D
    29-) B
    30-) A[/size]

15 yazı görüntüleniyor - 2,296 ile 2,310 arası (toplam 4,844)