Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 2,311 ile 2,325 arası (toplam 4,844)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: temel bilgi teknolojileri (1.sınıf) #48028
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]1-) Bilgi işlem sürecinin ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sıralama
    B) Sınama
    C) Erişim
    D) Kaydetme
    E) İletme

    2-) Toplumsal dönüşüm aşamalarının sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?
    A) Avcı toplayıcı – Tarım – Sanayi – Bilgi
    B) Avcı toplayıcı – Sanayi – Bilgi – Tarım
    C) Tarım – Sanayi – Bilgi – Avcı toplayıcı
    D) Avcı toplayıcı – Tarım – Bilgi – Sanayi
    E) Sanayi – Tarım – Bilgi – Avcı toplayıcı

    3-) İkili sayı sisteminde 1011 sayısının ondalık sayı sistemindeki karşılığı nedir?
    A) 15
    B) 9
    C) 12
    D) 6
    E) 11

    4-) Bir disketin kapasitesi kaç megabayttır?
    A) 2,0
    B) 3,5
    C) 0,76
    D) 2,8
    E) 1,44

    5-) Bilgisayar kaynaklarını yöneten birim aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yazıcı
    B) Fare
    C) Klavye
    D) Sürücü
    E) İşletim sistemi

    6-) Aşağıdakilerden hangisi çoklu kullanıcı işletim sistemine örnek teşkil eder?
    A) Windows 95
    B) Windows 98
    C) Macintosh
    D) Microsoft
    E) Unix

    7-) Dosyayı yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak, farklı biçimlerde göstermek, araç çubuklarını açığa çıkarmak ya da gizlemek gibi ekran görünümünü ayarlamaya ilişkin komutları içeren menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Düzen
    B) Görünüm
    C) Pencere
    D) Araçlar
    E) Yardım

    8-) MS Word programında, standart araç çubuğunda yer alan disket simgesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
    A) Kapat
    B) Yazdır
    C) Yeni sayfa aç
    D) Kaydet
    E) Baskı önizleme

    9-) Aşağıdaki fonksiyonlardan hangisi =D7+D8+D9+D10+D11+D12 formülünün işlevini görür?
    A) =TOPLA(D7;D12)
    B) =TOPLA(D7*D12)
    C) =TOPLA(D712)
    D) =(TOPLA D7+D12)
    E) =(TOPLA D712)

    10-) Aşağıdaki menülerden hangisi büro yazılımları arasında sayılan Excel programına özgüdür?
    A) Dosya
    B) Tablo
    C) Araçlar
    D) Biçim
    E) Veri

    11-) Günümüz toplumlarında bilgiyi tarif ederken kullanılabilecek en önemli ölçüt hangisidir?
    A) Deneyimleri kuşaktan kuşağa aktarabilme yeteneği
    B) Zeka ölçütü
    C) Alet ve makine yapma ve kullanabilme yeteneği
    D) Doğru ile yanlışı ayırt etme özelliği
    E) Karar verme sürecindeki rolü

    12-) Rassal erişimli belleğin kısa yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) ROM
    B) RAM
    C) REM
    D) CD
    E) CPU

    13-) Değişik makine birimlerini, bilimsel çalışmalarda kullanılan araç-gereçleri ve endüstriyel sistemleri kontrol etmek için kullanılan işletim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Tek kullanıcılı-tek görevli işletim sistemi
    B) Tek kullanıcılı-çoklu görevli işletim sistemi
    C) Çoklu kullanıcı işletim sistemi
    D) Gerçek zamanlı işletim sistemi
    E) Sanal zamanlı işletim sistemi

    14-) Rakamları içeren bilgileri, anlamlı parçalara ayırmayı ve düzenlemeyi, bu bilgilerle hesaplamalar yapmayı sağlayan, ayrıca bu verileri daha iyi yorumlayabilmek için tablo ve grafikler oluşturan program aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Microsoft World
    B) Microsoft Excel
    C) Microsoft Acces
    D) Microsoft Power Point
    E) Microsoft Outlook

    15-) Excel programında fonksiyon yapıştır iletişim kutusunda EĞER, VE, YA DA, DEĞİL gibi işlem tablosunda belirli bir koşulun sağlanıp sağlanmadığını denetlemeye yarayan işlevler hangi kategori altında toplanmıştır?
    A) Mantıksal
    B) Finansal
    C) Veri tabanı
    D) Metin
    E) Matematik ve trigonometri

    16-) Aşağıdakilerden hangisi bir büro yazılımı değildir?
    A) Kelime işlemciler
    B) İşlem tabloları
    C) Sunum programları
    D) İşletim sistemi
    E) Veri tabanı

    17-) Bilgisayarda veri ve program dosyalarının saklandığı sabit disk, disket ve CD-Rom ortamları aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
    A) Veri
    B) Alıcı
    C) Verici
    D) Sistem
    E) Sürücü

    18-) Word kelime işlem programında yaratılan bir belgenin yatay veya dikey görünümde olmasını sağlayan ve kenar boşluklarının ayarlanmasında kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Özelleştir
    B) Kenarlıklar ve Gölgelendirme
    C) Baskı Önizleme
    D) Sayfa Yapısı
    E) Yazım ve Dil Bilgisi

    19-) Bir MS Word belgesinde oluşturulan metnin seçili alanındaki yazının rengi aşağıdaki araç çubuklarından hangisi ile değiştirilebilir?
    A) Standart araç çubuğu
    B) Biçimlendirme araç çubuğu
    C) Çizim araç çubuğu
    D) Resim araç çubuğu
    E) Tablo araç çubuğu

    20-) Bilgiyi işlemekte kullanılan maddi cihazlar ile kavramsal araçların toplamına ne ad verilir?
    A) Bilgi teknolojileri
    B) Bilgi birikimi
    C) Teknoloji
    D) Bilgisayar
    E) Bilgi işlem

    21-) Programların içinde çalıştığı çerçeveye ne ad verilir?
    A) Menü
    B) Düğme
    C) Gezgin
    D) Pencere
    E) Klasör

    22-) Bir dosya içinde istenen sayfaya, bölüme, satıra, dipnota, kaynağa, tabloya, başlığa veya nesneye kolayca erişmek amacıyla kullanılan ve düzen menüsünde yer alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Git
    B) Değiştir
    C) Getir
    D) Geri al
    E) Eriş

    23-) MS Word programındaki ekle menüsü içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
    A) Tarih ve Saat
    B) Sayfa Numarası
    C) Dipnot
    D) Resim
    E) Paragraf

    24-) Bir MS Word belgesi üzerinde çalışırken kesme, kopyalama ve yapıştırma işlemleri aşağıdakilerin hangisinden yapılamaz?
    A) Düzen menüsünden
    B) Klavyeden
    C) Standart araç çubuğundan
    D) Farenin sağ tuşundan
    E) Biçimlendirme araç çubuğundan

    25-) =EĞER(C2>=11;”SINAV”;”TEST”)
    Bir Excel işlem tablosunda C2 hücresinde 11 değeri yer aldığına göre, yukarıdaki formül uygulandığında aktif hücre içine yazılan aşağıdakilerden hangisi olur?
    A) 11
    B) SINAV
    C) 22
    D) TEST
    E) SINAVTEST

    26-) Aşağıdakilerden hangisi Excel işlem tablosunda geçerli bir hücre adıdır?
    A) 3D
    B) DD
    C) DF3
    D) 33
    E) 3DF

    27-) Aşağıdakilerden hangisi büro yazılımlarında sadece çalışılan aktif belgeyi kapatmak için kullanılır?
    A) Dosya/Kapat
    B) Dosya/Çıkış
    C) Düzen/Kapat
    D) Düzen/Çıkış
    E) Araçlar/Kapat

    28-)
    Yukarıdaki simge aşağıdakilerden hangisini temsil eder?
    A) Aç
    B) Kaydet
    C) Baskı önizleme
    D) Yazdır
    E) Yeni

    29-) Metin belgesi içinde işaretli alanı başka bir yere taşımak için klavyede kullanılacak tuşlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) CTRL+X ve CTRL+P
    B) CTRL+X ve CTRL+V
    C) CTRL+C ve CTRL+V
    D) CTRL+C ve CTRL+A
    E) CTRL+S ve CTRL+O

    30-) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda elde bilgileri saklamak için kullanılan birimlerden biri değildir?
    A) Disket
    B) Cd
    C) Tarayıcı
    D) Dvd
    E) Sabit disk
    ************************************************** ********
    1-) D
    2-) A
    3-) E
    4-) E
    5-) E
    6-) E
    7-) B
    8-) D
    9-) C
    10-) E
    11-) E
    12-) B
    13-) D
    14-) B
    15-) A
    16-) D
    17-) E
    18-) D
    19-) B
    20-) A
    21-) D
    22-) A
    23-) E
    24-) E
    25-) B
    26-) C
    27-) A
    28-) A
    29-) B
    30-) C[/size]

    yanıtla: mrb ben mehmet #48014
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]:flowers:aramıza hoşgeldin[/size]

    yanıtla: ATLARDA AYAK HASTALIKLARI #48006
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]Laminitis:

    Kaba yem-kesif yem dengesi bozukluğu ile ortaya çıkan topallık ile kendini gösteren bir problemdir.hayvan ayakta durmakta rahatsızlık çeker, verim düşüklüğü ortaya çıkar.aşırı histaminin kan dolaşımıyla ayaklara gitmesi sonucu meydana gelir.Karaciğer apsesi de kaba ve kesif yem oranının bozukluğu ile ilgili olarak, oluşan asitin sonucunda mikropların kan dolaşımına girmesiyle ortaya çıkan problemlerdir.Kan dolaşımına giren bakteriler vena porta yoluyla Karaciğere ulaşarak karaciğer apselerine ve ilerlemiş olaylarda ise karaciğer fonksiyonlarının bozulmasına sebep olurlar.[/size]

    yanıtla: ATLARDA AYAK HASTALIKLARI #48005
    blankdilara
    Katılımcı

    Atlarda ayak ve tırnak hastalıkları: ayakta yumuşak doku hastalıkları,korona yaraları,koroner-parakondral flegmon,şekerbaşı fistülü,taban eziği, mıh batması,değmesi,sıkması,ökçe ve çatal çürüğü,ökçe darlığı,tırnak çatlakları,pododermatitis,Laminitis,ayak eklemi yangısı ve phalanx kırıkları ile ilgili ders notu olan varsa koysun arkadaşlar:flowers:

    yanıtla: ..:: turkcell süper lig’de bu hafta ::.. #48003
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]STAT: BJK İnönü
    HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy

    BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez(Ali Tandoğan dk. 46), Serdar Özkan(Batuhan dk. 85), Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre

    YEDEKLER: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Aydın, Schildenfeld, İbrahim Kaş
    TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

    FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Vederson, Colin Kazım, Aurelio, Maldonado, Uğur Boral(Semih dk. 65), Alex, KezmanAli Bilgin dk. 82)

    YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Kemal, Önder, Selçuk
    TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

    GOLLER: Alex (dk. 11 ve 80), Serdar Özkan (dk. 74)
    SARI KARTLAR: Cisse, Baki, Serdar Özkan (Beşiktaş), Edu, Colin Kazım, Vederson, Semih, Alex (Fenerbahçe)[/size]

    yanıtla: ..:: turkcell süper lig’de bu hafta ::.. #48002
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]
    Fenerbahçemiz, BJK İnönü Stadı’nda oynanan maçta, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş’ı, kaptanı Alex’in her iki yarıda attığı gollerle 2-1 yendi. İlk yarıyı Alex’in kafa golüyle 1-0 önde kapatan Fenerbahçemiz, 74. dakikada kalesinde golü görmesine rağmen, 80. dakikada yine Alex’le bir gol daha bularak maçtan galip ayrılmayı başardı. Fenerbahçemiz puanını 63’e çıkartırken, Beşiktaş 58 puanda kaldı. Maçtan dakikalar şöyle:

    4. dakikada Fenerbahçemizin Beşiktaş yarı alanının ortalarından kazandığı serbest atışı Alex kullandı. Alex’in ceza sahasına ortasında iyi yükselen Lugano kafayı vurdu. Top, üstten auta çıktı.
    7. dakikada sağ kanatta rakibini geçerek ceza sahasına giren Colin Kazım’ın köşeden içeriye çevirdiği topa, Kezman’dan önce Gökhan Zan müdahale etti. Kaleye yönelen topu son anda kaleci Rüştü kontrol etti.

    11. dakikada sağ kanattan Colin Kazım’ın ceza sahasına ortasında Alex, penaltı noktası civarından ve Beşiktaşlı defans oyuncularını arasından yükselerek kafayı vurdu. Yerden seken top, sağ köşeden ağlarla buluştu. 0-1

    26. dakikada sağ taraftan Tello’nun kullandığı serbest atışta, ceza sahasında kafalardan seken top, son olarak Kalecimiz Volkan’da kaldı.

    30. dakikada sol kanatta Lugano’dan kaptığı topla hareketlenen Holosko, köşeden topu içeriye çevirdi. Ön direkte uzanan Kalecimiz Volkan, meşin yuvarlağı kontrol etti.

    32. dakikada ceza sahası sol çaprazından Uğur Boral’ın ortasında sağ çaprazda gerilerden gelen Alex kafayı vurdu. Yerden seken top, az farkla yandan auta çıktı.

    33. dakikada Delgado’nun yaklaşık 25 metreden yerden sert vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
    40. dakikada Fenerbahçe ceza sahasında oluşan karambolde Holosko, kafayla topu Nobre’nin önüne indirdi. Sol çaprazda Nobre’den önce topa müdahale eden Edu, meşin yuvarlağı son anda kornere attı.

    İlk yarı Fenerbahçemizin 1-0 üstünlüğüyle bitti.

    47. dakikada sağ kanattan Kazım’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı,. Beşiktaş defansını aşan topa Edu dokunamadı.

    58. dakikada Vederson, kaptığı topla soldan Beşiktaş ceza alanına sokuldu ve ortasını Kezman’a doğru yaptı. Kezman kafayla Alex’in önüne indirdi. Alex’ten önce araya giren Rüştü, topu uzaklaştırdı.

    61. dakikada Delgado’nun pasına hareketlenen Holosko, Maldonado’dan kurtulduktan sonra sağ çaprazdan topu kalemize gönderdi. Volkan’ı geçen topa çizgi üzerinde Gökhan dokunarak, mutlak bir golü önledi. Daha sonra Volkan topa hakim oldu.

    65. dakikada Tello’nun şuta az farkla auta gitti.

    74. dakikada Beşiktaş, Serdar Özkan’ın sağ çaprazdan yerden vuruşuyla beraberliği yakaladı, 1-1

    79. dakikada Alex’in kullandığı serbest vuruşta Kezman topa dokundu ama Rüştü önledi.

    80. dakika İkinci golümüz de Alex’ten geldi. Topla hareketlenen Alex, ceza sahasındaki Semih’i gördü. Topu kontrol eden Semih, yeniden geriden gelen Alex’in önüne bıraktı. Alex, ceza sahası çizgisinin içinden plase bir vuruş yaptı. Beşkitaş kalesinin sol direğine çarpan top, oradan ağlarla buluştu; 1-2.

    88. dakikada Beşiktaş defansını az adamla yakalayan takımımızda Alex, soldan gelen Ali Bilgin’in önüne çıkardı. Ali Bilgin de topu bomboş pozisyondaki Kazım’ın önüne attı. Kazım’ın vuruşunu Rüştü kontrol etti.

    90+2. dakikada Semih’in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu bekletmeden kullanan Alex, topu Ali Bilgin’e attı. Ali Bilgin’e doğru hareketlenen Rüştü, kalesini terk etti. Rüştü’den kurtulan Ali Bilgin, ceza sahasının dışından boş kaleye vurdu. Ancak top yandan auta gitti.

    Maç, Fenerbahçemizin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi:bravo:[/size]

    yanıtla: Son PosT. #47989
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]:bravo:bende[/size]

    yanıtla: SON HARFTEN KELİME SÖYLE #47988
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]yeşiL:crying:[/size]

    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]çok uzun gemiler geçiyor boğazdan..
    boğazımdan düğümlenir adın..
    [/size]

    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]ne rastlantı ne de boya herşey apaçık ortada..
    yavuz altun’a katılıyrm Görmesini bilene o kadar cok mucize var ki ….????
    [/size]

    yanıtla: aciLL #47774
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]çok teşekkürler aybars_1387:flowers:

    birçok bölüm çift anadal yapabiliyor tahmin ediyrm ki bizim bölümün de çift anadal yapabileceği bir bölüm vardır:bravo:[/size]

    yanıtla: tanışmak #47970
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]aramıza hoşgeldin:flowers:[/size]

    yanıtla: Koyun ile keçi çiftleşirse #47968
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]bu olay bildiğim kadarı ile imkansız birşey değil…
    koyun ve keçi birleştirilmsndn genelde döl alınmamaktdr fakat bazı araştırmacılar bazı metodlarla bu iki türden hibrit almışlrdr:
    1.)dişi koyunlara tohumlamadn birkaç ay önce keçi kanı verilir ve koyunlar teke sperması ile suni olarak tohumlanrsa
    2.)koç sperması,teke sperması ile karıştırılrk koyun ve keçiler suni olarak tohumlanrsa

    bu şekillerde keçilerden doğmuş olanlara CAPRİD,
    koyunlardn doğmuş olanlara ise OVİD deniliyor..[/size]

    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]emeğine sağlık..:flowers:[/size]

    yanıtla: rakibimiz chelsea #47852
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]
    Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde İngiliz Chelsea takımı ile eşleşen Fenerbahçemizinden bazı oyuncularımız ve İdari Menajerimiz Volkan Ballı, kuranın hemen ardından FB TV’ye şu açıklamalarda bulundu:

    Uğur Boral: “Ben kura çekimi boyunca Chelsea’nin çıkacağını düşünüyordum. Diğer İngiliz ekipleri, Chelsea’ye göre bence daha formda. Kim çıkarsa çıksın biz sahaya Fenerbahçe olarak çıkacaktık. İnancımız var ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aynı rakip gibi bizim de % 50 şansımız var turu geçmek için. Belli bir şablon ve oyun taktiğimiz var. İyi defans yaparsak, başarılı olmamamız için bir neden göremiyorum. Rakibimizin bireysel yeteneklerine dikkat etmemiz gerekiyor, kompakt futbol sergilemeliyiz. Bu turu geçen inşallah biz olacağız.”

    İlhan Parlak: “Şampiyonlar Ligi atmosferi çok farklı. Dünya yıldızlarının olduğu birçok takım vardı. Biz Chelsea’yi seçtik. Umuyorum; Sevilla ile yaşadığımız sevinci burada da yaşarız. Chelsea iyi bir döneminde değil. Avrupa’da sergilediğimiz futbolu bu maçlarda da sergilersek başarılı olmamamız için bir neden yok.”

    Volkan Demirel: “Önemli olan rakibin değil, Fenerbahçe’nin ne yapacağıdır. İstediğimizi elde eden bir takım olduk. İngiliz futbol ekolünde ve Chelsea’de de kuvvete dayalı bir futbol oynanıyor. İlk maçı kendi sahamızda oynamamız bizim için bir avantaj olabilir. Bizim de çok kaliteli futbolcularımız var. O günkü şartlarda elimizden geleni yapacağız.”

    İdari Menajerimiz Volkan Ballı: “Öncelikle bizi başarılarıyla bugüne taşıyan futbolcu kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Nisan ayına yaklaştık, Fenerbahçe Avrupa arenasında yoluna devam ediyor. Bizler de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu seviyeye gelmişken bütün rakiplerimizin zorlu olacağını biliyorduk. Çünkü biz de artık zorlayan taraftayız. Takımızın geldiği seviye ve onlara gösterilen destekle başarılı olacaklarına inanıyorum.”
    [/size]

15 yazı görüntüleniyor - 2,311 ile 2,325 arası (toplam 4,844)