Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı[size=large]
Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçemiz ile eşleşen İspanya’nın Sevilla Kulübü’nde kura ile ilgili açıklamalar da gecikmedi. Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido, İstanbul’da oynayacakları maçın çok zor olacağını belirterek “Bir cehennemde zorlanacağımız kesin” şeklinde açıklama yaptı.Sevilla teknik direktörü Manolo Jimenez ise , “Sanki, turu geçmek kesinmiş gibi görünüyor ama hiç de öyle değil” dedi.
Jimenez, kura çekiminin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Herkes, Roma gibi bir takımdan önce Fenerbahçe’yi tercih ediyordu. Ama Şampiyonlar Ligi’nde her takım seni eleyebilir. Fenerbahçe’nin tecrübesi var. Brezilyalı futbolcuları, Kezman’ı, Lugano’su var. Ayrıca daha fazla güçlenebilmek için büyük ekonomik gücü var” şeklinde konuştu.
Roberto Carlos için, “Döneminin en iyi oyuncularından biri. Futbolunu kutlamak gerekir” diyen İspanyol teknik adam, oyuncumuzun yaşının ilerlemiş olmasına rağmen, tecrübesinin de o oranda büyük olduğunu söyledi.
Jimenez ayrıca ilk maçı İstanbul’da oynamalarının önemli bir avantaj olduğunun altını çizerken, “Çünkü Türkler evlerinde çok güçlü. Dışarıda aynı desteği alamamaları bir şeyleri değiştirir” dedi.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Teknik direktörümüz Zico, Trabzonspor ile yapacağımız karşılaşmanın son idmanı öncesinde takımımız ile bir toplantı yaparak Şampiyonlar Ligi’nde rakibimiz olan Sevilla eşleşmesini değerlendirdi. Zico şunları söyledi: “Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile eşleştik. Onlar da bizim gibi 16 takım arasına kaldı. Çok iyi adapte olmuş oyuncuları var Onun için de iyi bir ekip. Arsenal’in bulunduğu gruptan lider olarak çıktılar. Futbolcuları tek tek ele aldığınızda çok koordineli maçlar çıkartıyorlar. Ancak insanlar Sevilla’nın tarihine baktığınızda çok büyük başarılar olmadığını düşünüp küçümseyebilirler. Ama Avrupa futbolunda gerçekten birbirine çok uyumlu maçlar çıkarttığını görüyorum bu yüzden de zorlu bir rakip olduğunu düşünüyorum.”
[/size]
dilaraKatılımcı:bravo:
dilaraKatılımcı[size=small]milat:icon6:
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]
Oyuncularımız Uğur Boral ile Selçuk Şahin İsviçre’deki eşleşmenin ardından açıklamalarda bulundular. Uğur Boral, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile eşleşmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.”Sevilla ile eşleştiğimiz için mutluyum” diyen Uğur, ”İnşallah onları eleyeceğiz ve bir üst tura çıkacağız. İlk maçı kendi sahamızda oynayacak olmamız avantaj sağlayacaktır. Şampiyonlar Ligi’nde onlardan daha yeni bir ekibiz. Kendi seyircimiz önünde çok iyi oynuyoruz. Bu avantajı değerlendirebiliriz. Rakibimizin bizden daha iyi olmadığını görebilmemiz açısından, ilk maçı burada oynamak avantaj olacaktır” diye konuştu. Sevilla’nın son dönemde yakaladığı çıkışa dikkat çeken ve Arsenal’in de bulunduğu gruptan birinci çıktığını aktaran Uğur Boral, ”Ancak diğer rakiplere baktığımız zaman hepsinin yıllardır neler yaptığını herkes görüyor. Çekenler iyi bir kura çektiklerini düşünmüşlerdir. Onları yenebilecek gücümüz var. İlk maçta iyi bir skorla avantaj elde edeceğimiz düşünüyorum” dedi.
Selçuk Şahin ise, ”Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın güçlü takımdır. Rakibimiz de çıkış içinde. Ancak aynı çıkışı biz de gösteriyoruz Avrupa’da. Zor ve güzel maçlar olacağını düşünüyorum. İnşallah turu geçen biz oluruz” diye konuştu.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]
Fenerbahçemiz ile Trabzonspor, Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun ilk yarısının son haftasında Cumartesi günü yapacakları maçla birlikte 96. kez karşı karşıya gelecekler. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 13 Şubat 1974 tarihinde yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 33 yıllık rekabette, genel toplamda Fenerbahçemizin üstünlüğü bulunuyor.Takımımız 66 lig, 10 Türkiye Kupası, 9 özel, 4’er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, geride kalan toplam 95 maçtan 35’ini kazandı.
Taraflar 26 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe’nin toplam 114 golüne, Trabzonspor 112 golle karşılık verdi.
LİGDE DE ÖNDEYİZ
Fenerbahçe ile Trabzonspor, Birinci Futbol Ligi’nde şimdiye dek 66 kez karşı karşıya geldi. Lig maçlarında Fenerbahçe 25, Trabzonspor 20 galibiyet alırken, 21 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe’nin ligdeki 85 golüne, Trabzonspor 74 golle yanıt verdi. İki takım arasında geçen sezonun 32. haftasında, Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle İzmir’de yapılan son maç 2-2 berabere sonuçlanmış ve Fenerbahçemiz, Galatasaray’ın da aynı hafta puan yitirmesiyle şampiyonluğunu ilan etmişti.
EVİMİZDE ÜSTÜNÜZ
İki takım arasında şimdiye dek İstanbul’da yapılan toplam 46 resmi ve özel maçta Fenerbahçe’nin 22, Trabzonspor’un ise 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar İstanbul’daki 13 maçta da eşitliği bozamadı. İstanbul’da Fenerbahçe 70, Trabzonspor ise 49 gol attı.İki takım arasında İstanbul’da yapılan lig maçlarında ise Fenerbahçemizin 15, Trabzonspor’un 6 galibiyeti bulunurken, 11 maç da berabere sonuçlandı.20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy’de yapılan lig maçında Fenerbahçemizi 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 14 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 16 karşılaşmadan 11’ini yitirdi, 4’ünde berabere kaldı.
SKORLU GALİBİYETLER
Fenerbahçemiz, Trabzonspor’u 5 Mart 1989’da Kadıköy’de 5-1 gibi açık farklı skorla yendi. Bu sonuç, iki takım arasında bugüne dek yapılan maçlardaki en farklı skorlu galibiyet olarak da tarihe geçti.Takımımız ayrıca 26 Ekim 1991’de Kadıköy’deki lig maçını 4-1, 2000-2001 sezonunda İstanbul’daki lig maçını 5-2, 2001-2002 sezonunda ise yine İstanbul’daki lig maçını 3-0 kazandı.
Trabzonspor ise Fenerbahçe karşısındaki tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerini, 11 Ağustos 1992 tarihinde Kadıköy’de Şenol Çorlu’nun jübile maçında 4-1, 26 Aralık 1976 ve 9 Mart 1991 tarihlerinde de Trabzon’daki lig maçlarında 3-0’lık sonuçlarla aldı.
[/size]
dilaraKatılımcı
[size=medium]
Fenerbahçemizin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Sevilla son UEFA şampiyonu olma özelliğini taşıyor. İspanyol ekibi 2 yıl üst üste kazandığı UEFA Kupası ile birlikte bir de Süper Kupa kazandı. Düşük bütçeli transfer arayışında olan Seville maçlarını 45 bin kişilik tamamı koltuklu Ramon Sanchez Stadyumu’nda oynuyor. Transfere her yıl 4 milyon Euro gibi küçük bir bütçe ayırıyor. İspanyol ekibi 26.1 yaş ortalaması ile ve 187 milyon 700 bin Euro’luk takım değeri ile İspanya’da 5. sırada. Seville’da forma giyen oyuncuların ortalama değeri ise 5 milyon 520 bin Euro.
Sevilla ayrıca üst üste 2. kez UEFA Kupası’nı müzesine götürerek Real Madrid ile birlikte bunu başaran ilk takım oldu.
Juende Ramos’un Tottenham’ın başına geçmesinden sonra altyapı teknik direktörüne emanet edilen Sevilla, 16 haftası geride kalan İspanya La Liga’da 20 puanla 10. sırada yer alıyor.Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ne yaptı?
Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde H Grubu’nda yer alan Sevilla, 6 maçta aldığı 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle lider olarak üst tura çıktı. Gruptaki tek yenilgisini ilk maçta Arsenal deplasmanında yaşayan Sevilla, daha sonra üst üste 5 maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. İspanyol ekibi grupta oynadığı 6 maçta 14 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.
Sevilla’nın Bu Yıl Oynadığı Şampiyonlar Ligi Maçları:
Arsenal 3 – 0 Sevilla
Sevilla 4 – 2 Slavia Prag
Sevilla 2 – 1 Steaua Bükreş
Steaua Bükreş 0 – 2 Sevilla
Sevilla 3 – 1 Arsenal
Slavia Prag 0 – 3 SevillaSEVİLLA’NIN KADROSU
Kaleci – Andrés Palop
Defans – Javi Navarro (kaptan)
Defans – Ivica Dragutinovic
Defans – Daniel Alves
Orta saha – Duda
Defans – Adriano
Orta saha – Jesús Navas
Orta saha – Christian Poulsen
Forvet – Aleksandr Kerzhakov
Forvet – Luís Fabiano
Orta saha – Renato
Forvet – Frédéric KanoutéKaleci – Morgan de Sanctis
Defans – Julien Escudé
Defans – Aquivaldo Mosquera
Orta saha – Diego Capel
Orta saha – José Luis Martí
Forvet – Javier Chevantón
Orta saha – Tom De Mul
Orta saha – Seydou Keita
Forvet – Arouna Koné
Defans – Khalid Boulahrouz
Defans – Andreas Hinkel
Orta saha – Enzo MarescaBAŞARILARI
İspanya’da La Liga başlamadan önce Sevilla 17 kez yerel şampiyonluk elde etmişti.
La Liga (1): 1946
Copa del Rey (4): 1935, 1939, 1948, 2007
Spanish Super Kupa (1): 2007
UEFA Kupası (2): 2005-06, 2006-07
UEFA Super Kupa (1): 2006KÜNYE
Tam ad: Sevilla Fútbol Club
Lakaplar: Sevillistas
Rojiblancos (Kırmızı-beyazlar)
Palanganas
Kuruluş: Ekim 15, 1905
Stat: Ramón Sánchez Pizjuán,
Sevilla, Andalusia, İspanya
(Kapasite 45,500)
Başkan: José María del Nido
Teknik direktör: Manolo Jiménez
2006-07 La Liga (3. tamamladı)
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Takımımızın ikinci kaptanı Semih Şentürk, Fenerbahçe’den bir yere ayrılmayı düşünmediğini belirterek, “Bu kulübün oyuncusuyum ve bundan da çok memnunum. Bugün önüme koysunlar, boş mukaveleye imza atarım” dedi.
Resmi internet sitemize açıklamalar yapan Semih Şentürk, “9 sezondur Fenerbahçe’deyim. Biraz başarılı olunca, hemen beni bir yerlere göndermeye çalışıyorlar. Benim gideceğim tek yer, aklımdaki tek takım yine Fenerbahçe’dir. Ben bu kulübün oyuncusuyum ve bundan da çok memnunum. Bugün önüme koysunlar, boş mukaveleye imza atarım” dedi.
Fenerbahçe gibi büyük bir takımda kadroda zaman zaman değişiklikler olabileceğini belirten Semih Şentürk, “Fenerbahçe gibi büyük takımlarda bir çok kaliteli oyuncu bir arada bulunur. Sahaya çıkan kadrolar zaman zaman değişebilir. Yarın hoca, yeniden benim yerime Kezman’ı oynatabilir ya da ikimize birden şans verebilir. Her türlü değişiklik olabilir. Bunlar teknik ekibin bileceği işlerdir. Önemli olan Fenerbahçe’nin başarısıdır” dedi.
Basının sadece attığı gollerle ilgilendiğini söyleyen Semih bu durumdan da yakınarak, “Basınımız sadece skorlarla ve attığım gollerle ilgilenmek yerine, benim oyunculuğuma katkıda bulunabilecek yorumlar yapsa daha iyi olur. Çünkü ben sadece gol atarak değil, oyunculuğumla da bu takıma katkı yaptığımı düşünüyorum. Hala, her antrenmanda Zico’dan olsun, Carlos’tan olsun, Alex’ten olsun bir şeyler öğreniyorum. Onlar ve onlar gibiler burada olduğu sürece de öğrenmeye devam edeceğim” dedi.
Kendisine yakıştırılan ‘Nöbetçi Golcü’, ‘Fırsatçı Golcü’ gibi nitelendirmelerden sıkıldığını ifade eden Semih Şentürk, “Bana artık ‘Nöbetçi Golcü’, ‘Fırsatçı Golcü’ diye söylenmesinden sıkıldım. Ben sadece Fenerbahçe’nin forvet oyuncularından birisiyim. Ben Fenerbahçe’nin kadrosundaki oyunculardan biriyim. Ne nöbetçiyim, ne de fırsatçıyım” dedi.
Yaşıyla ilgili yanlış anlaşılmalar olduğunu da söyleyen Semih Şentürk, “Gençlerbirliği maçı sonrası ’30 yaşıma gelince bile beni yine ‘Genç Semih’ olarak anacaklar’ demiştim. Bu benim için çok güzel bir şey. Ancak, bu söylemim bile yanlış anlaşılmış. Şimdi bu sözümden yola çıkarak, benim yaşım 29 gibi algılandı. Oysa ben 1983 doğumluyum ve 29 değil, 24 yaşındayım” dedi.
Fenerbahçe’de kalıcı olmak istediğini yineleyen Semih Şentürk, “Fenerbahçe’de kalmayı düşünüyor ve istiyorum. Burada kalıcı olmak sadece gol atmaktan geçmiyor. Fenerbahçe’de kalıcı olmanın, her zaman hazır durumda olmak, her durumda takıma katkı sağlayabilecek kapasitede olmak, kendini yenilemek, büyük düşünmek gibi kriterleri var ve ben bunları biliyorum” diye konuştu.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Fenerbahçemizin Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ile eşleşmesinin ardından kulübümüzü temsilen Nyon’da bulunan Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Ben buraya gelirken de Sevilla’nın çıkmasını istiyordum. Sevilla çok golcü bir takım ancak savunması pek iyi olmadığından çok da kolay gol yiyebilen bir takım. Rakiplerin hepsi zor ancak biz Fenerbahçe olarak Inter’e karşı sergilediğimiz performansın aynısını Sevilla karşısında da göstereceğiz. Sevilla’yı çıplak gözle izleme şansı bulmuştum. Onlarla mücadele edeceğimiz için mutluyum.”
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Profesyonel Futbol A Takımımız, 22 Aralık Cumartesi günü Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını, bugün Samandıra’da basına kapalı olarak yaptığı antrenmanla sürdürdü. Takımımız bugünkü antrenmanda, taktik ağırlıklı çalışmalar yaptı.
Antrenman başlamadan önce Zico, kısa bir konuşma yaparak oyuncuların bayramını kutladı ve Trabzonspor maçı öncesi yapılacak son 2 antrenmanla ilgili düşünce ve planlarını anlattı. Antrenörlerimizden İrfan Saraloğlu’nun yaptırdığı koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinden sonra, oyuncularımız Sant’anna ile kısa ve uzun pas çalışması yaptı. Ardından tama sahada yapılan kontrollü pasa yönelik taktik ağırlıklı bir çalışma ile antrenman sona erdi. Kalecilerimiz ise, Kaleci Antrenörümüz Murat Öztürk yönetiminde çalıştı.Sakatlığı bulunan oyuncularımızdan Serdar, saha çevresinde fizyoterapist eşliğinde koşu yaparken, Deniz ise salonda ağırlık çalıştı. Appiah ve Tümer antrenmana katılmadı. Takımımız Samandıra’da yarın saat 17.00’de basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularından Yasin Çakmak, cumartesi günü oynayacağımız Trabzonspor maçı ile ilgili olarak FBTV’ye açıklamalarda bulundu. Yasin, son haftalarda takım olarak gerek Şampiyonlar Ligi’nde gerekse Turkcell Süper Lig’de bir çıkış yakaladığımıza dikkat çekti ve şunları söyledi : “Son haftalarda gerek Şampiyonlar Ligi’nde gerekse ligde iyi bir performans sergiliyoruz. Fenerbahçe camiasına Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruptan çıkmanın gururunu yaşattığımız için çok mutluyuz. Ben bizim gruptan çıkmamıza kendi taraftarımız kadar Türkiye’deki herkesin sevindiğini düşünüyorum.”
Turkcell Süper Ligi’nde ilkyarının son maçını kazanıp devreyi lider kapatmak istediklerini söyleyen Yasin, “Turkcell Süper Ligi’nde de çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Devreyi lider kapatmayı amaçlıyoruz. Bunu yapabilecek bir ekip olduğumuzu çok kez kanıtladık. Gençlerbirliği maçında da 1-0 yenikken galip ayrılmayı başardık. Trabzonspor güçlü bir takım ama biz bu maçtan da galip ayrılıp devreyi lider bitirmek istiyoruz. Her zamanki birlik ve beraberliği sergilersek bu maçtan galip ayrılmamamız için hiçbir neden yok” ifadesini kullandı.
Yasin kendisine görev verildiği takdirde sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti ve ekledi: “Hocam bana ne zaman görev verirse çıkar oynar formamı terletirim. Bunu yaptığımı herkes biliyor. Çıkıp elimden gelenin en iyisini yaparım.”
Taraftarımızın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nu doldurmasıyla takımın motive olduğunu söyleyen Yasin, Trabzonspor maçında da Fenerbahçe taraftarını stada beklediklerini dile getirdi ve şunları söyledi: “Taraftarlarımız bizim motivasyon kaynağımız. Onlar stadı doldurunca bizim motivasyonumuz artıyor. Umarım cumartesi günü oynayacağımız Trabzonspor maçında hem onlar hem de biz bir şölen yaşarız.”
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]yokk…
afşin??[/size]
dilaraKatılımcı:bravo:
dilaraKatılımcı[size=medium]:icon6::icon6::icon6:ikisi dee
pekii unutmak mı unutulmak mı??[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]anatomiii:icon6:
[/size] - YazarYazılar