Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 3,076 ile 3,090 arası (toplam 4,844)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: merhaba adım pınar #43850
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]:flowers:aramıza hoşgeldin pınar[/size]

    yanıtla: Genel Hayvan Hastalıkları (2.sınıf) #43858
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]21) Aşağıdakilerden hangisi, IBR’de gözlenen klinik bulgular arasında yer almaz?

    A) Ateş
    B) Durgunluk
    C) Kanlı ishal
    D) İştahsızlık
    E) Burun akıntısı

    22) Psödocowpox’un ilk klinik belirtisi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Penis kılıfında pullanma
    B) Memede papul gelişimi
    C) Kuyrukta kabarıklık
    D) Memede buruşma
    E) Lokal eritem

    23) Kanatlı çiçek hastalığının nezlevi formu aşağıdaki hastalıklardan hangisi ile karıştırılır?

    A) Difteri hastalığı
    B) Braxy hastalığı
    C) Orf hastalığı
    D) Koriza hastalığı
    E) Deve çiçeği hastalığı

    24) Kuduz virüsü aşağıdaki gruplardan hangisi içinde yer alır?

    A) Rhabdovirüsler
    B) Reovirüsler
    C) Togovirüsler
    D) Herpesvirüsler
    E) Adenovirüsler

    25) Aşağıdakilerden hangisi, sokak virüsü ile fix virüsü arasındaki farklardan biri değildir?

    A) Sokak virüsü bütün canlılar için fix virüsü ise sadece tavşanlar içi patojendir
    B) Sokak virüsünün inkubasyon süresi 60-80 gündür, fix virüsünün inkubasyon süresi 4-6 gündür
    C) Sokak virüsü salyada bulunur, fix virüsü bulunmaz
    D) Sokak virüsü yaranın genişliğine, fix virüsü derinliğine göre değişir
    E) Sokak virüsü negri cisimciği oluşturur, fix virüsü oluşturmaz

    26) Aşağıdakilerden hangisi, infeksiyöz bronşitis virüsünün özelliklerinden biri değildir?

    A) Tek sarmallı bir DNA virüsüdür
    B) Fosfolipaz-C enzimi ile muamele edilmesi gerekir
    C) Virion 120-200 nm büyüklüğündedir
    D) Çeşitli invitro ortamlarda üreme özelliğine sahiptir
    E) Zarflı bir yapıya sahiptir

    27) İnfeksiyöz laringotraheitis etkeni aşağıdaki gruplardan hangisinde yer alır?

    A) Coronavirüs
    B) Herpesvirüs
    C) Reovirüs
    D) Rhabdovirüs
    E) Poxvirüs

    28) İnfeksiyonun en önemli bulaşma yolu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Temas
    B) Hava
    C) Kan
    D) Yem
    E) Solunum

    29) Aşağıdakilerden hangisi, Gumboro Hastalığı’nın özelliklerinden biri değildir?

    A) Birnaviridae familyası ve Birnavirüs cinsine ait infeksiyöz bursal hastalığı virüsüdür
    B) İki serotipi bulunur
    C) 100-150 nm çapındadır
    D) Çift sarmallı RNA virüsüdür
    E) İkozahedral simetriye sahiptir

    30) Marek hastalığı virüsüyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Tek sarmallı RNA virüsüdür
    B) 150-160 nm büyüklüğünde ve zarflıdır
    C) Üç serotipi bulunur
    D) Herpesviridae familyasına aittir
    E) Tavuklar için patojendir

    1 B
    2 D
    3 B
    4 D
    5 B
    6 C
    7 D
    8 A
    9 B
    10 B
    11 D
    12 E
    13 B
    14 B
    15 C

    16 E
    17 B
    18 A
    19 D
    20 A
    21 C
    22 B
    23 D
    24 A
    25 D
    26 A
    27 B
    28 B
    29 C
    30 A[/size]

    yanıtla: Genel Hayvan Hastalıkları (2.sınıf) #43857
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]11) Sığır leptospirozisinde etkili olan antibiyotik aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Nodosus
    B) Hemolitik
    C) Siyanoz
    D) Streptomisin
    E) Rinitis

    12) Mycoplasmaların ürediklerinde katı besi yerinde oluşturdukları koloniler nasıldır?

    A) Kenarları tırtıklı
    B) Üstü pürüzlü
    C) Kenarları pürüzlü
    D) Altı delik
    E) Ortası düğmeli

    13) Salgın keçi ciğer ağrısı hastalığının akut olaylarında en çok kullanılan serolojik test aşağıdakilerden hangisidir?

    A) AGP testi
    B) CF testi
    C) FA testi
    D) CMT
    E) ELİSA testi

    14) Aşağıdakilerden hangisi, CRD’nin semptomları arasında yer almaz?

    A) Hırıltılı solunum
    B) Göz akıntısı
    C) Öksürük
    D) Burun akıntısı
    E) Yumurtlamada verim düşüklüğü

    15) Aşağıdakilerden hangisi şap virüsünün serotipleri arasında yer almaz?

    A) Oise
    B) Allamagne
    C) Liturismus
    D) C
    E) Sat – 1

    16) I. Solunum
    II. Sindirim
    III. Kontamine aşılar
    IV. Kontamine semen
    Yukarıdakilerden hangileri şap hastalığının bulaşma yolları arasında yer alır?

    A) III, IV
    B) II, III, IV
    C) I, II, IV
    D) I, IV
    E) I, II, III, IV

    17) Sığır vebasının etkeni aşağıdaki gruplardan hangisine aittir?

    A) Reoviridae familyası orbivirüs genusu
    B) Paramyxovirüslar grubunun morbillivirüs alt grubuna
    C) Picornaviridae familyası orthhomyxovirüs grubuna
    D) Paramyxovirüslar grubunun orbivirüs grubuna
    E) Reoviridae grubu rhabdovirüs alt grubu

    18) I. Virüs nötralizasyon
    II. Komplement fikzasyon
    III. Floresan antikor
    IV. Agar jel presipitasyon
    V. ELISA
    Yukarıdakilerden hangileri köpeklerin gençlik hastalığında serolojik muayenede uygulanan testler arasında yer alır?

    A) I, II, III
    B) III, IV, V
    C) II, V
    D) II, IV, V
    E) I, III, V

    19) BVD-MD infeksiyonunda virüs izolasyonu amacıyla aşağıdakilerden hangisinden yararlanılmaz?

    A) Böbrek hücre kültürü
    B) Dalak hücre kültürü
    C) Testis hücre kültürü
    D) Bağırsak hücre kültürü
    E) Trachea hücre kültürü

    20) Aşağıdakilerden hangisi, PI3 infeksiyonun semptomları arasında yer almaz?

    A) İştahsızlık
    B) Ateş
    C) Öksürük
    D) Burun akıntısı
    E) Göz yaşı akıntısı[/size]

    yanıtla: neşelenin :-)) #43856
    blankdilara
    Katılımcı

    :yerlerde: :yerlerde: :yerlerde: :yerlerde: :yerlerde:

    blankdilara
    Katılımcı

    [size=medium]Yabancı hakemlere sıcak bakıyoruz

    Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, bu sezon hakemlerin Beşiktaş’ın maçlarında çok hata yaptığını söyledi.

    Erdoğan, her zaman yerli hakemlerin maçları yönetmesinden yana olduklarını, ancak en azından derbi maçlarda yabancı hakemlere sıcak baktıklarını dile getirdi.

    Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası bu konudaki görüşlerin yerinde olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Levent Erdoğan, “Yaşananlar sonrası yabancı hakem çözümü ortaya çıkmaktadır. Bu çözümü düşünmek durumunda kalıyoruz. Tahammülümüz kalmadı” dedi.

    Erdoğan, Fenerbahçe karşısında takım olarak iyi bir performans ortaya koyduklarını ifade ederek, “Trabzonspor maçıyla birlikte yükselişe geçmiştik. Liverpool maçında bunu sürdürdük. Her ne kadar federasyon çok sık maç oynama alışkanlığı edindirmeye çalışsa da, haddinden fazla maçlar gelmiş olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yorgunluğu hissettik. Ancak dün oynadığımız Fenerbahçe maçında yeniden takımımızın toparlandığını ve yükselişe geçtiğimizi gördük. Bunun yanında yavaş yavaş takımın iskeletinin oluştuğunu gözlemledik. Bu performansı Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile deplasmanda yapacağımız maçta sürdürmek istiyoruz” dedi..[/size]

    yanıtla: Ünlü firavun ilk kez sergide #43836
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]:flowers:bilgilendirmen için teşekkürler…[/size]

    yanıtla: BÜYÜK REZALET #43834
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]:icon7:ne kadar büyük bir rezalet:icon7:[/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43833
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ Uranüs, çıplak gözle görülebilen bir gezegendir.
    ♥ Uyurken, televizyon seyrederken yaktığımızdan daha fazla kalori harcıyoruz.
    ♥ Ünlü çizgi film kahramanı Temel Reis, 1919 yılında Elzie Crisler Segar tarafından yaratıldı.
    ♥ Üzerinde barkodu olan ilk ürün Wrigleys marka sakızdır.
    ♥ Venus saat yönünde dönen tek gezegendir.
    ♥ Virginia woolf kitaplarının çoğunu ayakta yazmıştır.
    ♥ Yarım kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.
    ♥ Yataktan düşerek ölme olasılığı iki milyonda birdir.
    ♥ Yazar Rudyard Kipling sadece siyah mürekkep kullanırdı.
    ♥ Yeni Zelanda, dünyadaki her türlü iklimin yaşandığı tek ülkedir.
    ♥ Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.
    ♥ Yetişkin bir insan günde ortalama olarak 23 bin kez nefes alır.
    ♥ Yıllara göre ortalama alındığında, her sene eşekler tarafından öldürülen insan sayısı uçak kazalarında ölenlerin sayısından daha fazla.
    ♥ Yunuslar bir gözleri açık uyurlar.
    ♥ Zebralar beyaz üzerine siyah çizgilidir.
    ♥ Zürafalar 35 cm uzunluğunda siyah bir dile sahiptirler.
    ♥ Zürafalar yüzemez. Yüzse bile kesin boğulur
    ♥ Zürafaların ses telleri yoktur.
    [/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43832
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ Rodin’in unlu ‘Düşünen Adam’ heykeli aslında İtalyan şair Dante’nin portresidir.
    ♥ Rusya’nın dörtte biri ormanlarla kaplıdır.
    ♥ Rusya’da doğudan batıya doğru seyahat edilirse, yedi saat kuşağı geçilir.
    ♥ Sadece bir tane kovboy filmi kadın yönetmen tarafından çekilmiştir
    ♥ Sadece dişi kanaryalar ötebilir.
    ♥ Sadece dişi sivrisinekler ısırır.
    ♥ Sağ elini kullanan insanlar sol elini kullananlara göre ortalama dokuz yıl daha fazla yaşıyorlar.
    ♥ Sahra çölündeki Tidikelt kasabasına on yıl boyunca hiç yağmur yağmamıştır.
    ♥ Salatalığın yüzde 96’si sudur.
    ♥ Sallanan sandalyede hiç durmadan sallanma rekoru 440 saattir.
    ♥ Sarışınların esmerlere göre daha fazla saçı vardır.
    ♥ Sığırların dört tane midesi vardır.
    ♥ Sihirli sözcük‘Abrakadabra’ ilk olarak yüksek ateşli hastaların ateşlerini düşürmek için söylenmişti.
    ♥ Sineklerin beş gözü vardır.
    ♥ Suudi Arabistan’da hiç ırmak yoktur.
    ♥ Sümüklüböceklerin dört tane burnu vardır.
    ♥ Tarantulalar iki bucuk yıl yiyeceksiz yaşayabilirler.
    ♥ Tarih boyunca yeryüzünde bulunan altın 200 kat daha fazlası okyanuslarda bulunmaktadır.
    ♥ Timsahlar dillerini dışarı çıkaramazlar.
    ♥ Timsahlar renk korudur.
    ♥ Tom sawyer daktiloda yazılan ilk romandır.
    [/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43831
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ Larry Hagman (JR.)Dallas dizisinin setinde hiç kimsenin sigara içmesine izin vermezdi.
    ♥ Marilyn Monroe’nun altı ayak parmağı vardı.
    ♥ Meşe ağaçları elli yaşına gelmeden meşe palamudu üretemezler.
    ♥ Mexico City her sene 25 cm kadar batıyor.
    ♥ Mickey Mouse’dan önce en meşhur çizgi film kahramanı Felix The Cat’di.
    ♥ Monako’nun ulusal orkestrası ordusundan daha geniş bir kadroya sahiptir.
    ♥ Mumyaların ayak parmakları tek tek sarılarak mumyalanmıştır.
    ♥ New York bir zamanlar Amsterdam`dı.
    ♥ Newton, yer çekimi kanununu fark ettiği zaman 23 yaşındaydı.
    ♥ Norveç’in kuzeyinde, her yaz 14 hafta gece gündüz güneşli geçer.
    ♥ Ortalama bir buzdağının ağırlığı 20 milyon ton.
    ♥ Ortalama bir erkek, hayatinin 3350 saatini tıraş olmak için harcar.
    ♥ Ortalama bir insan hayati boyunca iki yılını telefonda konuşarak harcıyor.
    ♥ Ortalama bir pire, kendi büyüklüğünün 150 katı yüksekliğe zıplayabiliyor. Bu oranı tutturmak için bir insanin yaklaşık 30 metre zıplaması gerekli.
    ♥ Ortalama olarak, Amerika’da günde üç adet cinsiyet değiştirme operasyonu gerçekleşmektedir.
    ♥ Ödemeli telefon konuşmalarının çoğu babalar gününde ediliyor.
    ♥ Pablo Picasso, parasızlık çektiği gençlik günlerinde yaptığı resimleri yakarak ısınırdı.
    ♥ Penguen yüzebilen ama uçamayan tek kustur.
    ♥ Peru’da hiç umumi tuvalet yoktur.
    [/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43829
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ İleri doğru bir adim atıldığında, insan vücudundaki 54 kas çalışır.
    ♥ İlk çamaşır makinesi 1907 yilinda Hurley Machine Co. Tarafından pazarlandı.
    ♥ İnciler sirkede erir.
    ♥ İnek sütünün pH değeri 6’dır.
    ♥ İngilizcedeki Wendy ismi, Peter Pan hikâyesinde kullanılmak üzere uydurulmuştur.
    ♥ İngiltere’deki bütün kuğular kraliçenin malidir.
    ♥ İnsan beyninin % 80’i sudur.
    ♥ İnsan beyninin ortalama ağırlığı 1.3kg’dır.
    ♥ İnsan elinde, en yavaş uzayan tırnak başparmağınki, en hızlı uzayan tırnak ise orta parmağınkidir.
    ♥ İnsan saçı, üç kilo ağırlık kaldırabilecek esnekliktedir.
    ♥ İnsan vücudundaki en güçlü kas dildir.
    ♥ İnsanlar beyinlerinin sadece %10’unu kullanırlar.
    ♥ İnsanlar vücutlarında 300 adet kemikle doğuyorlar ama yetişkin olduklarında bu sayı 206 ya düşüyor.
    ♥ İnsanlar yaşamları boyunca altı filin ağırlığına eşit miktarda yiyecek tüketiyorlar.
    ♥ İnternetin yıllık büyüme yüzdesi 314.000’dir.
    ♥ Kadınlar erkeklere oranla iki kat fazla göz kırpar.
    ♥ Kanada, Kızılderili dilinde “büyük koy” anlamına gelmektedir.
    ♥ Kangurular geri geri yürüyemezler.
    ♥ Kaptan Cook, Antarktika hariç bütün kıtalara ayak basan ilk insandır.
    ♥ Kaşları yukarı kaldırmak için 30 kaşı harekete geçirmek gerekiyor.
    ♥ Kediler ultrason seslerini duyarlar.
    ♥ Kedilerin beyninde 32 adet kas vardır.
    ♥ Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.
    ♥ Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.
    ♥ Kış aylarında, Moskova’daki buz pateni pistleri 250 bin metrekarelik bir alanı kaplar.
    ♥ Kıta isimlerinin hepsi ayni harfle başlayıp ayni harfle biter.
    ♥ Kirli kar, temiz kardan daha kolay erir.
    ♥ Kopeklerin ter bezleri ayaklarındadır.
    ♥ Kutup ayıları solaktır.
    [/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43828
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ Fareler kusamaz.
    ♥ Filler zıplayamayan tek memelidir.
    ♥ Gecen 3500 yılın, sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır.
    ♥ Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer cin şehirlerinde büyük sellere neden olacak. Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.
    ♥ Gözleri açık tutarak hapşırmak imkânsızdır.
    ♥ Gözlerimiz hiçbir zaman büyümez. Ama burnumuz ve kulaklarımızın büyümesi asla sona ermez.
    ♥ Güney Kore başkenti Seul, Kore dilinde “başkent” anlamına gelmektedir.
    ♥ Günışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını Benjamin Franklin başlatmıştır.
    ♥ Günümüzde, evlenenlerin yüzde ellisi boşanmaktadır.
    ♥ Hamamböcekleri yaklaşık olarak 250 milyon yıldır yaşadıkları halde hiçbir değişime uğramamışlardır.
    ♥ Hapşırdığınız zaman, kalbiniz de dâhil olmak üzere bütün vücut fonksiyonlarınız bir an için durur.
    ♥ Hapşırırken Burnu ya da Ağzı Kapamak, Felce Neden Oluyor.
    ♥ Havuca rengini karoten verir.
    ♥ Hawaii alfabesinde sadece 12 harf bulunmaktadır.
    ♥ Her 25 kişiden biri astım hastasıdır.
    ♥ Her dört Amerikalıdan biri mutlaka televizyonda görünüyor.
    ♥ Her iki taraf da kan bağışında bulunursa, Paraguay’da düello yapmak yasaldır.
    ♥ Herhangi bir okyanusun en uzak olduğu nokta cin’dir.
    ♥ Hindistan`da oyun kâğıtları yuvarlaktır.
    ♥ Hindistan’daki yıllık doğum sayısı, Avustralya’nın toplam nüfusundan fazladır.
    ♥ Hipopotamlar insandan daha hızlı koşarlar.
    [/size]

    yanıtla: ilginç bilgilerrr #43827
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]♥ Central park`ta yüzmek yasalara aykırıdır.
    ♥ Çocuklar baharda daha fazla buyuyor.
    ♥ Dalmaçyalılar gut olmayan tek köpek cinsidir.
    ♥ Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur.
    ♥ Döllenmeden sonra çocuğun boyu 5 milyon kat buyur…
    ♥ Dünyada her dakika iki tane düşük şiddette deprem olmaktadır.
    ♥ Dünyada insan başına düşen karınca sayısı bir milyondur.
    ♥ Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.
    ♥ Dünyadaki ilk telefon rehberinde sadece elli isim yer almıştı.1878 yılının şubat ayında ♥ Connecticut New Haven’da yayımlanmıştı.
    ♥ Dünyanın bir numaralı domuz üreticisi ve tüketicisi cinliler.
    ♥ Dünyanın en büyük şeker ihracatçısı Küba’dır.
    ♥ Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi bambu, bir günde 90 cm kadar uzuyor=.
    ♥ Eğer Barbie gerçekten yaşasaydı vücut ölçüleri 97–72 82 cm olacaktı.
    ♥ Eiffel Kulesi’nin tepesine çıkana kadar 1792 basamak vardır.
    ♥ Elektrikli sandalye bir dişçi tarafından icat edilmiştir.
    ♥ En fazla asfaltlı yola sahip ülke Fransa’dır.
    ♥ En yakin oldukları noktada, Rusya ve Amerikanın birbirlerine uzaklıkları dört km `den daha azdır.
    ♥ Erkekler kadınlara göre on kat daha fazla renk koru oluyorlar.
    ♥ Eskimo dilinde kar yağışlarının farklarını tarif etmek için kullanılan yirmiden fazla sözcük vardır.
    [/size]

    yanıtla: Soğuk ve kar yağışlı hafta / Haritalı #43825
    blankdilara
    Katılımcı

    [size=small]vapura bin,otobüse bin..okula gidene kadar hasta oluyorum ya:crying:
    bir an önce yaz gelsin:laugh:
    [/size]

    yanıtla: Enrique Iglesias kasımda İstanbul’da #43823
    blankdilara
    Katılımcı

    63704031pc8.jpg

15 yazı görüntüleniyor - 3,076 ile 3,090 arası (toplam 4,844)