Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı
[size=medium]Suni tohumlama uygulaması için en uygun zaman nasıl belirlenir?1. İneklerde kızgınlık devresi ortalama 18-24 saat arasında değişmektedir. Bu süre 3 bölüme ayrılarak değerlendirilir. İlk 1/3’lük zaman diliminde (ilk 6-8 saatlik kısım):
a)Başka inekleri koklar, başka ineklerin kendisine atlamasına aldırmaz, kendisi başka ineklere atlamaya çalışır.
b)Dölerme organı nemli kırmızımtırak ve şişkindir.
2. Kızgınlık devresinin ikinci 1/3’lük dilimi (8-10 saatlik kısım) suni tohumlama için en uygun dönemdir.
a)Bu dönemde birinci dönemdeki ek olarak iştah azalması, süt azalması görülür. Hayvan heyecanlı ve sinirlidir.
b)Hayvanların dölerme organından yumurta akına benzer ÇARA akıntısı gelir.
3.Kızgınlık devresinin son 1/3’lük devresi (6-8 saatlik kısım)
a)Bu devrede de inekte kızgınlık belirtileri azalarak devam eder.
d)Çara akıntısı gelmez, tohumlama için geç saatlerdir.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]Sun’i tohumlamada iyi sonuç almak için nelere dikkat edilmelidir?
1. İyi bir yetiştirici ineğinin her haliyle ilgilenerek kızgınlık belirtilerini takip etmeli, zamanında tohumlatmalıdır.
2. İneği tohumlatmak için görevli kişiye götürürken kızgınlığın ne zaman görüldüğünü kaçıncı defa tohumlanacağını bildirilmelidir. Varsa daha önceki tohumlama belgesini yanında bulundurulmalıdır.
3. Doğumdan sonra 2 kızgınlık devresi (50-60) gün geçtikten sonra ineklerinizi tohumlatmaya götürün. Eğer güç doğum olmuş ise en az 90 gün geçtikten sonra göstereceği ilk kızgınlıkta tohumlattırılır.
4. Düşük yapmış inekler, 2-3 kızgınlık devresi geçtikten sonraki ilk kızgınlıkta tohumlatılmalıdır.
5. Tohumlama yaşına gelen düveler çok iyi beslenmeli; Montofon, Holstein ve Jersey ırkı düveler 18 aylığa gelince, yerli ve yarım kan ırklar iki yaş civarında tohumlanmalıdır.
6. Eğer ineklerinizde dölerme hastalıkları ile ilgili bir problem varsa bir veteriner hekime baş vurulmalıdır.
[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]herkesin kadir gecesi mübarek olsun..[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]doğum gününüz kutlu olsun:flowers:[/size]
dilaraKatılımcı[size=medium]çoooook teşekkürler agresif_örümcek:flowers:[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]yok valla davet edenler oluyoo:icon6:ama söz size de geleceğimm:laugh:
heyy sen alttaki sitede moderatörsün:w00t:[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]ösledim teninin kokusunu ösledim:sm_cry::sm_cry:[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]kesinlikle yazarak çalışmak..bir ders için 2-3 defter harcıyorum ben yaa:w00t::w00t:
sevmek mi sevilmek mi..?[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]giderim bugün hayalim hareket vakti gelince…[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]yaw hep aynı isimleri söylüyorsunuz biraz değişik birşeyler söyleyinnn:bravo:
mustafa erkek arkadaşımın babasının ismi..
erdal ??[/size]
dilaraKatılımcı[size=x-small]bir ay önce erkek arkadaşım için:flowers:
heyy sen alttaki en son ne zaman arkadaşlarınla vakit geçirdin..??[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]bilgin:happy:[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]antropoloji[/size]
dilaraKatılımcı[size=small]bilmiom:ciao:[/size]
dilaraKatılımcı:ciao: :ciao: :ciao: :ciao: :ciao:
- YazarYazılar