Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 2,611 ile 2,625 arası (toplam 2,970)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: merhabalar… #42325
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

bence kpss ye sıkı çalışın ocaktan sonra 7.500 tane veteriner hekim ve ziraat mühendisi alınacak…

yanıtla: EBAT atla terapi eğitimleri #42324
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

Hayvanlarla terapi mümkün mü?
    Belki siz de örneğin yunuslarla, özürlü çocukların tedavi edildiğini duymuşsunuzdur. Yunus terapisi olarak adlandırılan bu tedavi yöntemi sayesinde çocuklarda tıbbi yöntemlerle elde edilemeyen olumlu değişimler yaşanabiliyor. Fakat ‘sıradan’ hayvanlar da hastalara yardımcı olabiliyor.

Yunus terapisi, Amerikalı davranış bilimcisi Dr.David E.Nathanson tarafından geliştirildi. Nathanson, Dolphin-Human-Therapy (Yunus-İnsan Terapisi) programını yönetiyor. Yunus terapisi Amerika dışında Türkiye’de de (Antalya Ruhbilim Okulu) uygulanmakta.

Çocuklar bir terapist ve en az bir yunusla yüzüyorlar. Yunuslar, çocuklara karşı çok duyarlılar ve onlara çok dikkatli bir şekilde oynayarak yaklaşıyorlar. Çocuklar bu nedenle bu büyük deniz canlılarından korkmuyor ve yunuslarla oynayarak yeniden çevreyle ilişki kurmaya öğreniyorlar.
    yunusterapimumkun.jpg
    berker_yunusterapisi_staj_foto_kucuk.jpg
    Yunus Mucizesi
    William Sendromu’ yüzünden konuşamayan 8 yaşındaki Ilgım, Antalya’da uygulanan ‘yunus terapisi’ sayesinde şarkı bile söyledi

Hollanda’da yaşayan Ziya ve Güneş Çiftçi’nin kızları Ilgım (8), dünyada 20 bin canlıdan birinde görülen ‘William Sendromu’ ile doğdu.
    Hollanda’daki doktorlar ve bir vakfın tavsiyesi üzerine Antalya’daki Yunusla Terapi Merkezi Dolphinland’a gelen Çiftçi Ailesi, kızlarına terapi uygulattı. Ilgım, 10 gün boyunca her gün yarım saat süreyle yunuslarla terapiye alındı. Sonuçta Türkçe renkleri saymaya başlayıp şarkı söylemeyi öğrenen Ilgım’ın, dikkat yeteneğinde de gelişme oldu.
    Ilgım’ın hastalığının aortta darlık, öğrenme ve dikkat güçlükleri gibi birtakım belirtiler gösterdiğini dile getiren merkezin sahibi Dr. Murat Kemaloğlu, “Ilgım, her gün müzik eşliğinde yunuslarla yüzdü” dedi.

En mutlu anne
    Hollanda’ya mutlu döneceklerini belirten Ziya Çiftçi, aldıkları CD’lerle müzikli tedaviyi sürdüreceklerini dile getirdi. Güneş Çiftçi de, “Bu gelişmeler en güzel ‘Anneler Günü’ armağanı. Dünyanın en mutlu annesiyim” diye konuştu.

‘William Sendromu’ nedir?

yunusterapi1.jpg
    Nadir görülen bu genetik ve kalıtsal hastalık, kalp rahatsızlıkları, kanda kalsiyum yüksekliği ve bazı organlarda bozukluklara neden oluyor. Çocukların yüzünden de anlaşılabilen hastalığın tipik belirtisi, kalp sorunları ile zekâ geriliği.
    http://www.yunuslaterapi.com

yanıtla: The Digestive System #42310
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

58_831200722221.jpg

yanıtla: Türk Ordusu Kuzey Irak a Girmeli mi? #42308
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

ARKADAŞLAR TERÖRE KARŞI GÖSTERDİĞİNİZ DUYARLILIK ÇOK GÜZEL…

YALNIZ ŞUNLARI UNUTMAMAK LAZIM..
    ARTIK IRAKTA BİR DEVLER VAR VE YÖNETİMİ VAR..O ÜLKEYE GİRMEMİZİ ONLAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM..TERÖRE DESTEK VERENLER KÜRT GRUPLARI BAŞKANLARI..IRAK HÜKÜMETİ DEĞİL..

İKİNCİSİ SİZE BİR SORU SORACAĞIM..ÜLKEMİZ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM 8 TANE ORDUYA SAHİP..KALABALIK BAKAMINDAN AVRUPANIN EN KALABALIK ORDUSU…TEKNOLOJİK OLARAK TA ÜLKE BÜTCESİNİN BÜYÜK BİR KISMI HER YIL SİLAHLI KUVVETLERE AKTARILIYOR..BİR ÇOK EĞİTİMLİ ASKERİ BİRLİKLERİMİZ VARKEN…TERÖRİSTLER NASIL OLUYORDA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA GELİPTE KARAKOLLARIMIZI BASIP,YOLLARIMIZA MAYIN DÖŞÜYOR..

BİR DE NE KADAR KABULLENEMEEDİĞİM BİR KONUDA OLSA ABD MESELESİ..ARKADAŞLAR GÜNÜMÜZDE ABD YE YAKIN OLANLAR KAZANIYO..KARŞISINA ALANLAR KAYBEDİYOR.BU BİR GERÇEK…ADAMLAR APO YU SANİYESİNDE YAKALAYIP TESLİM ETMEDİLER Mİ BİZE…BU NEDENLE İYİ GEÇİNMEKTE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM…

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42301
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80624.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42300
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80618.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42299
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80613.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42298
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80607.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42297
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80605.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42296
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80604.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42295
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80601.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42294
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80600.jpg

yanıtla: eskiden arbalara beni yıka yazardık…. #42292
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

80599.jpg

yanıtla: “türbansız yemek” formülü #42277
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

SONRADA DİYORLARKİ…YAĞMUR YAĞMADI KURAKLIK OLDU…KAFAMIZA TAŞ YAĞMADIĞINA DUA EDELİM BENCE

yanıtla: Herkese Slm… #42272
    blankMurat KUTAY
    Katılımcı

hoş geldin…değerli katkılarını bekliyoruz…

15 yazı görüntüleniyor - 2,611 ile 2,625 arası (toplam 2,970)