1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: YATALAK SENDROMU (DOWNER COW SYNDROME) #95827

BU ŞEKİLDE Bİ VAKA İLE KARŞILAŞTIM…
    tedavi olarak da İ.V. Ca (Preparat : Calcio Ph) ve İ.M. Fosfor ve de en önemlisi Kortikostreoid verdim ve hayvan ayağa kalktı…
    Doğum Felci şikayeti ile gelindi.. bende taa ki yavrusunu görene kadar doğum felci yanii Hipokalsemi olduğunu zannettim.. Ne zaman ki hemen yanındaki 6 aylık hayvanın annesini tedavi etmek üzere olduğumu öğrendiğim an dan itibaren de yukarıdaki tedaviyi uyguladım… Ve olumlu sonuç aldım :)

yanıtla: LEPTOSPİROZİS (SARILIK) #95578

böyle bi vaka ile geçenlerde karşılaştım.. hayvan tedaviye olumlu cevap verdi… yapılan tedavi ;
    1. İV Serum Fizyol (sıvı-elektrolit dengesi için.. o anda yanımda başkası yoktu..)
    2. Nervit (B1-B6 vit)
    3. Metamizol preparatı
    4.İemycine (yüksek doz…) * 5 gün- 10 doz

herkese ii çalışmalar :)

yanıtla: Otitis Media… #95546

hayvan yavaş yavaş kendine gelmeye başlamış.. gözünü açıp biraz daha sakinledi.. ve de yavaş yavaş kuru ot labeslenmeye başladı :))

yanıtla: Otitis Media… #95536

hasta hayvan da ateş 40.3
    ve Thalieria ile birlikte gelişen bi vaka… alaka kuramadım aralarında ama.. mix enfeksiyon olarak şekillenmiştir die tahmin ediyorum… tedavi ye kaç gün içinde bi cevap alabilirim otitis media da?bu yapmış olduğum tedaviye yani?

henüz indirmedim ama yorumlara bakılırsa güzel bi paylaşım olmuşşş teşekkürler şimdiden :)

yanıtla: Mastitise dair herşey Resimli ppt formatında #95221

hocam paylaşım için çok teşekkürler…

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)