1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,546 ile 1,560 arası (toplam 1,725)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: slm ben gamze merhabalar herkese #49302

Öncelikle iyice araştırılıp değerlendirme yapmak lazım…

Veteriner fakültesinde okumak hangi üniverstiede olursa olsun zordur…

Beraber aynı yolda çalışmaya başladığımız arkadaşların bir kısmı okullarını bırakıp tekrar öss ye girdiler…

Diğer fakülteler bahar şenliklerinde gezerken,konser konser gezerken veteriner fakültesi öğrencisinin ders çalışması gerekebilir ki bahar şenliğinin ortasına sınav koyan başka fakülte varmıdır bilmiyorum…

İyice düşünün değerlendirin.Okuması çok ama çok zor bir fakülte…Bitirdiğinde de devletten birşey ummamak lazım,özel çalışılıyor büyük oranda…

Parası iyi yalnız;)biz de ondan seçtik.Biraz yoruyor ama mesleğinde profesyonelsen ve gerçekten iyiysen sorun yok…

yanıtla: veteriner fakültesi!!!!! #49301

İyi düşün…

Veteriner fakültesinde okumak çok zor…İsyan etmeyesin…

Tekrar tekrar düşün…

yanıtla: Köpeklerde kuyruk sorunu #49294

Kuyruğunda hislilik var ve kuyruğunu az da olsa kaldırabiliyorsa tedavisi mümkündür…

Endişelenmeyin…Geçirdiği travma sonucu korkmasından dolayı ortaya çıkan bir durum olabileceği gibi belki de yaralanmasına bağlı olarak şekillenmiştir…

Veteriner hekiminiz gereken yardımı esirgemeyecektir…

Sağlıcakla kalın,tekrar geçmiş olsun…

Bu arada kedinizin cinsi eğitime yatkın ve oldukça sakin bir cins.Sizin mutsuz olduğunuzu hissederse bu tarz davranışlardan vazgeçebilir.Ama daha küçük.

Kediler 6 aylık olana kadar mesafe tayini yapamazlar…Bu nedenle bir yerden atlarken mesafeyi ayarlayamayıp sık sık düşerler….

Sizin kediniz 10 aylık olduğundan böyle bir sorunu olduğunu zannetmiyorum…Mesafe tayini yapabilir,dengeli hareket edebilir.Korkmanızı gerektirecek bir durum yok…Korkuyor iseniz camı kapatabilirsiniz…

Bilmek istediğiniz başka birşey var mı?

yanıtla: Köpeklerde kuyruk sorunu #49284

Durumu hakkında daha detaylı bilgiler vermelisiniz.

Kuyruk felci olabilir…

Mesela şu soruları yanıtlayarak sonuca ulaşmaya yaklaşabiliriz…

-Köpeğinizin cinsiyeti?
    -Dişi ise doğum yaptımı?
    -Ne yer ne içer?
    -Durumu ne zaman farkettiniz?Ne zamandır kuyruğunu sallamıyor?
    -Yakın zamanda herhangi bir travma geçirdi mi?
    -Başkalarına bu konu hakkında danıştınız mı?Danıştıysanız onlar ne dedi?Bu soruyu sormamın sebebi,köpeği muayene etme imkanımız olmadığından başkalarının gözüne çarpan bir durum olup olmadığını anlamak için
    -Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?
    -Kuyruğunu kaldırdığınızda hiç direnme olmadan yerçekimi etkisiyle tekrar eski halini mi alıyor?
    -Kuyrukta hissizlik var mı?

Köpeklerde kuyruk sallamama durumu şunlardan kaynaklanıyor olabilir;
    *Herhangi bir travma sonucu şekillenen kuyruk felci
    *Duygusal travma sonucu köpeğin isteksiz tavırlar sergilemesi
    *Sürekli korku durumunda yaşaması sonucu kuyruğunu aşağıda tutması sebebiyle sizin kuyruğunda bir problem olduğunu düşünmeniz

Geçmiş olsun,sağlıcakla kalın…

yanıtla: slm ben mujdeee :D #49283

Selam hayvansever dostum…

Veteriner hekimliği mesleğini tabi ki tavsiye ederim.Ankara hakkında bilgim yok,onu ankaralılar cevaplasınlar.

Veteriner hekimliği yapacak arkadaşım şu özelliklere sahip olmalı;

-Hayvanları sevmeli
    -Hayvanlardan tiksinmemeli
    -Kan korkusu olmamalı
    -İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli ve insanı enayi yerine koymamalı
    -Memleketini ve memleketindeki insanların sağlığını düşünmeli
    -Hayvanları para ve herhangi bir maddi çıkar gözetmeksizin sağlığına kavuşturmayı amaçlamalı
    -Cesaretli olmalı
    -Mesleğini layığıyla ve PROFESYONELCE yapmalı
    -Meslektaşları hakkında asla atıp tutmamalı,saygılı olmalı
    -Hayvan haklarını gözetmeli
    -Tedaviyi en kısa ve etkili yoldan yaparak gereksiz ilaç,malzeme vs.. kullanmamalı…Çünkü bunlar hayvan sahibini enayi yerine koyduğu gibi milli servetin de kaybıdır…

Sağlıcakla kal.

yanıtla: veterinerlik #49246

Bence de tedavi masrafları biraz aşmış…Biraz daha uygun olması lazım.Kemoterapi söz konusu değilse o kadar pahalı bir tedavi prosedürü uygulanmamalı bence de.

yanıtla: tanışma #49215

Benim kardeşimin adı da Öner.İsmin yeter yardım istemen için;)

yanıtla: veterinerlik #49214

Veteriner=Evcil hayvan
    Veteriner hekimlik=Hayvanlık demek
    Veteriner hekimliği=hayvan doktorluğu demek.Bunların anlamını bildikten sonra veteriner hekimlik kolay.

NEDEN?

Hekimlik mesleğinin öneminin kavranabilmesi için.İçinde Hekim kelimesi geçmeyen bir cümlede bizim işimiz yok,bu edenle veterinerlik dediğin şeyi anca belgeselde izlersin.Bizden ve bölümümüzden bahsederken “veteriner hekimlik” şeklinde konuşulacak…

Her mesleğin kendine göre bir avantajı-dezavantajı var.Bana sorarsan dezavantajı;bilinçsiz insanların mesleğime “veterinerlik” demesi.
    Avantajı ise hayvanları sağlığına kavuşturduğun zaman bulduğun iç huzur…

Olay bu kadar…Hekimlik yapacaksan tercih edebilirsin,hekimlik yapmayacaksan yanına bile yaklaşma.Güzel meslek ben seviyorum.

“One way to achieve
    The info I need
    Continuing to cleave ”

Cannibal Corpse-Nothing left to mutilate…

yanıtla: tek kelime ile sen:D #49188

komplike:(

yanıtla: yolculuk için sakinleştirici #49148

Kedinizi yolculuktan hemen önce beslememelisiniz,aç bırakmalısınız.Bunun dışında eğer kedininz alerjik bir vücuda sahip değilse problemli değilse seçilecek bir sedatif ilaçla size rahat bir yolculukta eşlik edecektir.

yanıtla: VETERİNER DOĞRUMU SÖYLÜYO?? #49087

Merhabalar…

Öncelikle şöyle bir durum var; gebe hayvanlarda anestezik madde kullanımı dahil hiçbir ilaç uygulaması ÖNERİLMEZ!

Fakat veteriner hekimi eğer köpeğinizin sağlık durumuna bakıp genel sağlık durumunun iyi olduğunu düşündüyse kendi inisiyatifine uyarak köpeğinizi genel

anesteziye almış olabilir.Bu önerilen bir durum değildir ama Veteriner hekiminize ne olursa olsun güvenin,böylece daha fazla verim alırsınız.O da sizin köpeğinizi

kendi köpeği gibi görür.Geçmiş olsun…

yanıtla: KPSS DE KAÇ NETİN VAR #49022

genel yetenek ve genel kültür netleri toplam olarak mı değerlendiriliyor arkadaşlar?Sormak istediğim hepsinin puanı aynı mı?(Örn:Coğrafya 1 puan,matematik te 1 puan mı?)

15 yazı görüntüleniyor - 1,546 ile 1,560 arası (toplam 1,725)