1. Anasayfa

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 195)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: Coxidin oral çözelti #81920

ilaç dozu hayvanınızın günlük tüketeceği kadar suya konulmalıdır.Suyun miktarı önemli değil yani .Önceden susuz bırakmanız faydalı olacaktır.Birde nasıl bir durum için kullanacaksın problem nedir yazsaysın iyi olurdu.Koruma amaçlı kullanılmasını tavsiye etmem .Sulfonamidlerin uzun dönemli kullanımda kanama yapma ihtimalini uzak tutmayın

merhaba
    kedinizin problemii yok, geçici bir durum dişimi erkek mi olduğunu yazmamışsın.Dişi olduğunu düşünüyorum ve kızgınlık vakti olduğu için bu tarz huzursuz hareketler yapıyor.Kedini çiftleştirmen ya da istemiyorsan kadınlar için 3 ay etkili doğum kontrol (progesteron içeren) iğnelerinden kullanırsan problemin kalmaz yine eski huzurlu haline döner.Saygılarımla (Not:arkadaşlarımız çok paylaşımcıdır ve tüm sorulara cevap vermeye çalışırlar sanırım yoğun bir döneme denk geldin meşguliyetten dolayı görülmemiştir)

yanıtla: SİZ OLSANIZ NASIL TEDAVİ EDERDİNİZ… #81723

Ardıç katranı taban ülserlerinde tırnak dokusunun oluşumunu sağlar bu nedenle bandaj açıldığı zamanlar sürülmesinde fayda var.Sadece mikrop kapmasını engellemek iyileşmeyi sağlayacak diye bir şey yok yardımcı tedaviler önemli.Ayrıca uzun süre koli bandının içinde kalan ayakda pişikler şekilleniyor tecrübeyle sabittir.

yanıtla: BİLMEDİĞİMİZ SIĞIR IRKLARI RESİMLERİ #79905

vay canına gerçektende hiçbirini bilmiyorum.Gerçi çoğu verimli görünmüyor ama içlerinde güzel olan bir iki tane var

yanıtla: İŞTE CHAROLAİS ……. #79904

Benim attığım charolais tohumları doğmaya başladı ancak annelerinin renk özelliklerini alıyorlar nedense babalarından da verim özelliklerini alıyorlar.Yani beyaz doğacak diye kesin bir durum yok kırma oldukları için tohumlamada renk değişiyor.

yanıtla: Başlıca Etçil Sığır ırkları #79902

montbeliard var bir de etçi özellikleri ön planda olan fransız ırkı fotosunu bulursam koyarım

yanıtla: İŞTE BELÇİKA MAVİSİ…… #79901

Belçika mavisi çok güzel bir ırk ancak ege-vet’in tohumları güzelmi bilmiyorum.Yavruları sanki normal bir buzağıya benziyor yakın zamanda ithal sperma olarak ülkeye girecek olanlar var.Onları görseniz aklınız uçar bunlar hiçbişey.Kilo olarak aslında 20-30 kilo bir avantajı var ben kendi gözlerimle de belçika mavisi gördüm.Bodur oluyorlar dişileride aynı bu şekil oluyor.Şekli ilginç onun dışında çok da avantajı yok tabi etçi bir ırk ve en iyisinden

yanıtla: Kısırlaştırma Sonrası Kedim-Yardım #79698

mavi ilaç dediğiniz operasyon bölgesinin antisepsisi için kullanılan oksitetrasiklin grubu sprey antibiyotiktir.Tabi koku yapar renkte değişik göründüğü için olmuş olabilir.

yanıtla: kedinin gözünde akıntı #79697

Opticlox 3 gün şerit şeklinde alt göz kapağına uygula sonra kapa aç hareketi yap.Tabi muayeneden geçmesi önemli

yanıtla: ARKA AYAKLARDA TİK… #79696

Ayvalık köpek barınağında görevli olduğum zamanlar çok karşılışırdım gençlik hastalığının sinirsel formunun belirtileri.Ama aşı yapılmış diyorsun tabi şunuda göz önünde bulundurmak gerekli en son ne zaman yaptırmış ? hangi marka aşı kullanılmış titresi yeterli gelmiş mi ?
    Ancak bir gecede oldu diyorsan sinirsel bir problem olabilir travmaya bağlı.Sağlıcakla kalın kolay gelsin

yanıtla: COMBİOTİC-S #79557

Tüm meslekler tek bir neden için yapılır bunun için zanaat olarak algılıyoruz.Eğer maddi yön düşünülmese idi sanat olurdu meslek veya zanaat olmazdı bu nedenle maddiyat tüm mesleklerde olduğu gibi veteriner hekimliktede çok önemli.Göz ardı etmeyelim keza böyle bir durumda mesleğimizin ilerlemesi yerine global firmaların çalışanı oluruz.Saygılar kolay gelsin …

yanıtla: COMBİOTİC-S #79312

pahalı gelir arkadaşlara bunun yerine vetimisin, iemycin aynı görevi görür

yanıtla: FENEROL #79310

ben hala bu ilacı deneyemedim arkadaşlar.Pneumoni olgularında benim en sevdiğim ilaç tulathromicin ancak çoğu zaman tilmikosin yaptıktan sonra enrofloksasin ile destekliyorum güzel sonuçlar veriyor tevsiye ederim .

yanıtla: Saanen Keçi çiftliği önerisi #77327

Arkadaşlar şu an saanen keçi çiftliğine danışmanlık yapmaktayım.300 baş keçimiz var .Kar oranı yüksek ancak mekan çok önemli temiz ve düzgün olmalı.süt fiyatı 1,5 ila 2 tl arası değişiyor dondurmacılar ağırlıklı kullanıyor.Aynı zamanda inek sütünü içemeyen (laktoz intolerans) rahatsız kişiler de keçi süt tüketmekteler ve bir çok rahatsızlıktada kullanılabilmekte.Tabi keçi peyniri olarak satışı mevcut olmakla beraber koyun sütü ile karıştırıp da satılabiliyor.Şu an elimizde satılık dişi ve erkek ya da oğlaklar mevcut olup bu işe başlamak isteyen arkadaşlar ki fazla sayıya gerek yok çünkü ikizlik oranı yüksek ve senede iki kez yavru alınabiliyor bana başvurabilirler.Saygılar kolay gelsin

ümit çapcı
    veteriner hekim
    bakacakkadı beldesi merkez mahalle aydemir sokak
    Gökçebey/Zonguldak
    umit_capci@hotmail.com
    ÇAPCI VETERİNER KLİNİĞİ

yanıtla: FENEROL #68645

Tetrasiklinlerle hemen hemen aynı 300 mg florfenicol olması avantaj ancak çok da orjinal bir ürün gibi gelmedi.Örneğin E.Coli’ye karşı çalışması nasıl belirtilmemiş dirençli olabilir diye düşünüyorum bilen arkadaş varsa bir anlatıversin bakalım .Sağlıcakla kalın

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 195)