Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
- koray0683Üye
öncelikle geçmiş olsun
acınızı anlayabiliyorum.fakat şunu bilmenizi isterim, o kliniğin tek müşterisi siz değilsiniz.meslektaşım her ne kadar yanlış teşhis yapsa da doğru sağaltım uygulamış.dünyanın her neresine giderseniz gidin gençlik hastalığının bir ilacını bulamazsınız.sadece semptomatik tedavi uygulanır.ayrıca siz bir kliniğe kanlı ishal, gençlik hastalığı gibi viral bir hastalıkla gittiğiniz zaman oraya gelen diğer köpekleri de tehlikeye sokarsınız.hekim ne kadar titiz davranıp kliniğini kontamine etmezse de diğer hayvan sahiplerine bunu anlatamazsınız ve klinik hasta kaybeder.onun için sizden ricam birdahaki sefere isim vermeden konuşmanız.dediğim gibi meslektaşım doğrusunu yapmış.yıllar önce ben 3 yada 4 üncü sınıftayken bir immun serum denememiz oldu başarılıydı. ama hocalarımız pek onaylamadıkları için birdaha yapamadık.aşılı bir kangaldan aldığımız 2 ünite kanı santrifüje edip 4 yavruya uyguladık.sonuç olumluydu.fakat 4 gün önce gençlik hastalığı diyen hocalarımız basit bir üşütmeymiş yaptığınıza gerek yoktu dediler vesaire vesaire.son söylemek istediğim de şudur.sahada kendine spesifik kitler olmadan ve patogonomik bir belirti görmeden hiç bir Allahın kulu kesin teşhis yaparak bu şudur diyemez.viral, paraziter, bakteriyel enfeksiyonları ayırabilen kişiler ise en iyi veteriner hekimlerdir.
saygılar
koray0683Üyekronik olgularda normale dönüş olabilir mi? bunun için normal sağaltımdan farklı ne uygulamamız gerekir?çok ileri bi vaka var elimde.önce iespor kullandım baytrille takviye ettim.sonra forsef kullandım yine baytrille takviye ettim.hayvan baygındı gözlerini açtı yemek yemeye su içmeye başladı.sallantılı yürüme mevcut.tabi bu arada nervit vitce gibi ilaçlar da kullandım.normale dönmesi için kaçırdığım bişey var mı?
teşekkür ederim
koray0683Üyekronik olgularda normale dönüş olabilir mi? bunun için normal sağaltımdan farklı ne uygulamamız gerekir?çok ileri bi vaka var elimde.önce iespor kullandım baytrille takviye ettim.sonra forsef kullandım yine baytrille takviye ettim.hayvan baygındı gözlerini açtı yemek yemeye su içmeye başladı.sallantılı yürüme mevcut.tabi bu arada nervit vitce gibi ilaçlar da kullandım.normale dönmesi için kaçırdığım bişey var mı?
teşekkür ederim
koray0683Üyebüyük ihtimalle bir araba ezmiş yada vurmuştur.akciğerler hasara uğramış ve kanamadan dolayı boğulara ölmüştür.
koray0683Üyeburdan yazılmakla okunmakla olucak birşey değil.bir veterinere götürün.durumu anlatın büyük ihtimalle serum bağlıycaktır.kusma birçok nedenden olabilir.sağaltım operatifte olabilir veya bir mide bağırsakantiseptiği de durumu çözebilir.
koray0683Üyekısırlaştırıldı mı? üzerine bastığınız zaman karın boşluğuna reddoluyo mu?sıktığınız zaman boşalıp bir süre sonra tekrar doluyo mu?tutup sağa sola çektiğinizde deriyle beraber geliyo mu yoksa deri oynuyo kitle sabit mi?
koray0683Üyeeline sağlk
koray0683Üyemevsime göre, neme göre, iklime göre, sıcaklığa göre çok fazla değişkenlik gösterir.tabiki diğer köpeklerde de değişiklik gösterir.ama sibirya kurtlarında çok önemli faktörlerdir bu saydıklarım.
koray0683Üyeellerine sağlık
koray0683Üye10 gün gözlemleyin.ölmezse diafuryl,medpamid,ulcran,baytril dozlarınıayarlayarak kullanmanızı öneririm
koray0683Üyeteşekkürler güzel paylaşım
koray0683Üyeeğer şu an kullandığın 3 gün içinde öksürükte azalma veya öksürügü bitirmezse synulox veya genta vet başlamanı öneririm.yanına yarım tablet mukolitik iyi gelebilir.
koray0683Üyerashad wrote:herkese merhaba… yavru bir kopeyim vardir … 8 gun bundan once yemekten tamamen kesildi… barsaklarinda bir problem vardi zannediyordum… cunki yemekden kesilmeden bir gun once kardeshleri elinden kapmasin deye buyuk bir kemik yutdu… suretle kilo kayb etdi ve ben onun mide ve barsaklarini ykmak zorunda kaldim … yemek yiyemediyi icin ona akshamlari bir su bardagi bitki yagi icirdim … bu problem ortadan kalkti ve kopeyim dishkisini yapmaya bashladi .. derken dishkisinin iltaabli yani cirkli oldugunu gordum.. 8 gundur onu her gun iki defa 4 yumurta ve iki bardak sutle besliyorum.. qidayi kendi kendine tuketmiyor biberonla zorla veriyorum.. shimdi dishkisi normal ama shimdide neesalmakta zorlaniyor .. burnundan sumuk akiyor ve akciyerlerinde hishirti var… ola bilirmi ki soguk etkisiyle olsun bunu bilemiyorum.. lutfen bana ne yapa bileceyimi soyleyin … onun olmesini istemiyorum… zorlada olsa yedire bilirim ama .. nefes almasini kolaylashtiramazsam olur zann ediyorum shu ciyerlerindekilerin cabucak temizlenmesi icin antibiotik kullaniyorum shu lidokainle katilmish olanlarindan ismi cefomezin… buharli odadami tutsam acaba?… onceden edeceyiniz yardim icin teshekkur ederimo kemik parçasını çıkardı mı?
koray0683Üyeöncelikle teşekkür ederim ilginize. hastanın sinirsel semptomu yok. yeme içme yok sürekli sol yana yatıyor.kaldırınca sol yana düşüyor.göz seyirmesi tahminen baş dönmesi yüzünden.gözler sürekli dönerken etraftakileri takip eder gibi seyiriyor.nörolojik diyebiliceğim anormal bi durum yok sadece 2-3 dakikada bir gelen inleme krizleri mevcut.hasta yaşlı.hasta sahibinin anlattığı akşam iyiydi sabah inlemelerine uyandım şeklinde.
koray0683Üyeyemek allerjisi olduğunu düşündüğünüz halde bir veterinere götürmemeniz çok enteresan.eminim herhangi bir sağıltım da yapmamışsınızdır.meslektaşımızın uyuz teşhisi koyduktan sonra burada çözüm aramanız da ayrı bir konu.mantar enfeksiyonları bildiğim kadarıyla içerisindeki aflatoksin benzeri kimyasalların oluşturduğu bir enfeksiyondur ve akut seyreder.uyuz ise dediğiniz gibi paraziter bir enfeksiyondur.allerjik reaksiyon ise besinlerin arasındaki bir maddeye vucudun immunolojik olarak aşırı reaksiyongöstererek kendine zarar vermesidir.yani veteriner hekiminiz uyuz dediyse, bu ne allerjidir ne de mantardan oluşan bir enfeksiyondur.
- YazarYazılar