Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,621 ile 1,635 arası (toplam 4,844)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: Yüzyılın deneyinde süper gelişme ! #52905
    blankdilara
    Katılımcı

Evrenin oluşumuyla ilgili sırları çözmesi umut edilen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) İsviçre-Fransa sınırında bulunan yeraltı laboratuvarındaki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) deneyi önceki gün başarıyla start aldı.
    Bu gelişmenin mutluluğu yaşanırken, bulunması amaçlanan “Higgs parçacığı”nı kuramsal olarak ilk keşfeden İngiliz bilim adamı Prof. Peter Higgs (79) ile çağın en büyük fizikçisi olarak ün yapan felçli bilim adamı Stephen Hawking (66) arasında şiddetli bir polemik patlak verdi. Önceki gün Edinburgh’da bir basın toplantısı düzenleyen Higgs, “Higgs parçacıklarının bulunamayacağına dair 100 dolar bahse girerim” diyen Hawking’in fizikten anlamadığını iddia etti.

Kim Nobel alacak?
    Higgs, önce Hawking’in 10 milyar dolarlık LHC projesiyle ilgili görüşlerine katılmadığını vurguladı. Prof. Higgs, Hawking’in yaklaşımını başka hiçbir parçacık fizikçisinin “doğru” saymayacağını savundu. Akademik çevrelerde LHC deneyinin tamamlanması sonrasında ortaya çıkan sonuca göre 2 farklı görüşü savunan Hawking veya Higgs ikilisinden birinin Nobel fizik ödülü alacağı konuşuluyor.
    Hawking, deneyden önce yaptığı açıklamada, “Tanrı parçacığı” da denilen Higgs parçacığı yerine başka parçacıklar bulunabileceğini ve bunun daha heyecan verici olacağını belirtmişti. Hawking, “O zaman anlayacağız ki bir şeyleri yanlış yapıyoruz” demişti.

Hawking’in hesabı iyi değil Higgs, “Hawking’in söz konusu iddialarını ileri sürdüğü yazıyı okumadım, fakat hesaplamalarına temel teşkil ettiğini düşündüğüm başka bir yazısını okudum. Hesaplamaları hiç de iyi değil” dedi. Higgs, “Parçacık fiziği, kuantum fiziği açısından tutarlı bir teoriye sahip olmanız için ortaya attığınız formülde kütlenin çekim gücü kuramından başka şeyler de olması gerekir. Stephen’da bu yok. Hesaplamalarının doğruluğundan kuşkuluyum. Hiçbir teorik fizikçi onun teorisini doğru olarak kabul etmez” diye konuştu.
    Higgs, LHC deneyinin tamamlanmasına 3 yıl olmasına karşın kutlama için şampanya şişesini hazırda tuttuğunu da belirtti.

Prof. Bardakoğlu’ndan deneye destekDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde yapılan “Büyük Hadron Deneyi”ni olumlu bulduğunu belirterek, “Bu keşifler karşısında önyargıyla teolojik bir direnç göstermemiz söz konusu olamaz” dedi.
    Bardakoğlu dün yaptığı açıklamada, insanların yaptığı bilimsel nitelikteki her deneyin Allah’ın Sünnetullahı (sünneti, kanunu) çerçevesinde olduğunu vurgulayarak, “Ben bu tür keşiflerin ilahi iradeyle çatışan yönlerinin olduğu kanaatinde değilim” diye konuştu.
    Bilimsel deneylerin varoluşla ilgili ipuçları veren keşifler olduğunu ifade eden Bardakoğlu, “Bu keşifler karşısında önyargıyla teolojik bir direnç göstermemiz söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

yanıtla: Son PosT. #52900
    blankdilara
    Katılımcı

:bravo:

yanıtla: siz hangi renksiniz..? #52899
    blankdilara
    Katılımcı

ben ‘GÖKKUŞAĞI DOST’ :D

her renkten bir parça taşıyorum..

yanıtla: Elektrik kesilince 2 bin tavuk öldü #52896
    blankdilara
    Katılımcı

:(:( yazık tavuklara yaa.
    insan önceden önlem alır ne biçim insan bunlar..

yanıtla: slm #52895
    blankdilara
    Katılımcı

aramıza hoşgeldiniz :)

blankdilara
    Katılımcı

çook komik bu ya:D:D

yanıtla: Son PosT. #52866
    blankdilara
    Katılımcı

bu akşam da bende kalsın post:icon4:yarın sabah alırsınız

yanıtla: Matematiği sevmeyenler… #52863
    blankdilara
    Katılımcı

bende matematik hastasıyım:D

zeka ve mantık soruları çözmeye bayılıyorum.

yanıtla: veteriner kelimesinin GERCEK anlamı #52862
    blankdilara
    Katılımcı

emeğinize sağlık :)

yanıtla: Kayseri Atlı Spor Klubu #52831
    blankdilara
    Katılımcı

ne kadar şanslısınız kayserililer :)

yanıtla: Son PosT. #52829
    blankdilara
    Katılımcı

:w00t:

yanıtla: Son PosT. #52820
    blankdilara
    Katılımcı

:p:D:p

yanıtla: Veteriner Hekim Anasayfası Yayında #52818
    blankdilara
    Katılımcı

tek kelime ile süper olmuş;) mehmet ellerine kollarına sağlık..

yanıtla: Bu işte para var mı? #52817
    blankdilara
    Katılımcı

veterinerlikten tıbba geçiş yok;)

yanıtla: Son PosT. #52745
    blankdilara
    Katılımcı

:p :p

15 yazı görüntüleniyor - 1,621 ile 1,635 arası (toplam 4,844)