Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
dilaraKatılımcı:happy::icon6:
dilaraKatılımcıTürkiye’de üç arap tavşanı türü vardır.
Kalabalık gruplar-koloniler halinde yaşayan ve gececil kemirgen olan arap tavşanı kanguru gibi zıplayarak ve çok hızlı şekilde ilerler ve yuvasına kaçar. Bu nedenle görülmesi zor.
Suriye’de avlanmakta ve eti yenilmekte olduğu da söyleniyor.
Ülkemizde tarım nedeniyle hızla sayıları azalmıştır.
dilaraKatılımcıArap Tavşanı:
Allactaga williamsi, Türkiye’de yaşayan üç arap tavşanı türünden biri. Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da daha yoğun olmakla birlikte Orta Anadolu’da da yaşadığı bilinen bir tür A. williamsi. A. elater genellikle Iğdır Kars dolaylarında, A. euphratica Urfa civarında yaşıyor. Yaşam alanları bozkırlar. Gececil bir kemirgen türü. Kanguru gibi zıplayarak yol alıyor. Yaşadığı yerlerde kalabalık koloniler kuruyor. Fotoğraflanması zor türlerden biridir. Nedeni de her hangi bir tehlike ile karşılaştığında hızlı manevralarla yuvasına girip yuva ağzını hemen kapatmasıdır. Jerboa olarak da bilinir. Arap ülkelerinde özellikle Suriye’de avlanılıp yenilir. Ülkemizde tarım nedeniyle hızla sayıları azalmış, özellikle Fırat arap tavşanının nesli tükenmek üzeredir. A. williamsi ve A. euphratica IUCN tarafından kırmızı listeye alınmıştır.
dilaraKatılımcısenin için gireceğin sınavın sorularını çalardım:D
dilaraKatılımcıgeceleri gözlerin ninni olur uykularıma..gün doğunca sözlerin merhem olur kaygılarıma..hele birde başın omuzuma düşerse..
dilaraKatılımcı:p:
)
dilaraKatılımcısacideye katılıyorum bana da sorsalar DAVRANIŞ BİLİMLERİni seçerdim;)
dilaraKatılımcıaramıza hoşgeldiniz

dilaraKatılımcıbu yüz sensiz hiç güldü mü..
dilaraKatılımcı:icon4:

dilaraKatılımcı:laugh: :icon6: :laugh:
dilaraKatılımcııdalıst baytar wrote:ders kayıt tarıhını kacırsam n olurkaçırmasan iyi olur. sonra bi bakarsın tüm dersleri almak zorunda kalmışsın:laugh:
dilaraKatılımcıders kaydı ya okula kayıt esnasında olur yada internet sitesinden halledilir.

dilaraKatılımcıdün.
alttaki en son ne zaman birisini özledin?
dilaraKatılımcı

- YazarYazılar