Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
-
ImraHorKatılımcı+17…çekilin yoldannn:D:D
ImraHorKatılımcıvay ne güzel az uyuyorsunnn…
3 4 gün önce beynim zonkluoydu yaen son ne zaman miden bulandı vee…

ImraHorKatılımcıhep benim başımın altından çıktı ahh ben:D:D
dernek kurdum ya ondan oldu:D:D ama artık hepimiiiizzzz kerdeşizzzz …
😀
ImraHorKatılımcıteşekkürler mehmet akın.umarım layıkıyla yaparız
ImraHorKatılımcıçok ilginçmiş…
ImraHorKatılımcıiyi gecelerr.tam gaz devam:D
ImraHorKatılımcıçok kıymetli hozamıza allahtan rahmet ailesine başşağlığı dilerm.mekanı cennet olsun
ImraHorKatılımcırockkkk forever…

yalanın pembesi mi beyazı mı

ImraHorKatılımcıahhh hahahahaha:D
ImraHorKatılımcı
😀 meslek sırrı
muhaha:D
ImraHorKatılımcıinş abi
ama neden beni yapmadı anlamadım ben sorduğumda tabiki olabilirsin dedi hangi bölüm istediğini bildir dedi sadece
neyse mehmet akının bi bildiği vardır:)
ImraHorKatılımcıkktc yi tanımayanlara da KIRMIZI KART
ImraHorKatılımcıFeeLinG wrote:istanbul üniversitesi….
türkiye cumhuriyetinin ilk üniversitesi ankara üniversitesidir.cumhuriyetin ilk üniversitesi manasında sordum tabiki iü daha eskidir hatta çok çok eskidir:D
çeşitli iddalar varmış:İspanya’da; Kurtuba şehri civarında bulunan Cinanu’l verd’de, Şam civarında Belka’da bulunduğunu iddia edenlerin yanısıra Tarsus, Efes ve Elbistan olduğunu söyleyenler de vardır. Yer tayinlerinin çoğunun Anadolu’da yapıldığı gözönüne alınacak olursa bu kutlu gençlerin Türkiye sınırları içerisinde yaşadıklarını düşünebiliriz. Bu nedenle Anadolu’daki 3 yerle ilgili bilgilerimizi mütalaa edelim. Anadolu’da mağaranın yeri için üç adres verilmektedir. Bunlardan Efes’te olduğu iddası hıristiyanlara aittir ve mağaranın giriş yönü de, şekli de Kur’ân-ı Kerîm’in bildirdiklerine uymaz. Sahih bilgilere en uygunu Tarsus’taki mağaradır. Fakat, Elbistan’daki mağaraya dair kayıtlar çok ilgi çekicidir. Efsus, eski adıyla Yarpuz, bugün Kahramanmaraş’a bağlı Afşin ilçesindedir. Bu çok eski ve tarihi şehrin adı Arabisus idi. Bu kelime, zaman içerisinde çeşitli toplulukların lehçelerine göre Arbsus, Arabsus, Ebsus ya da Efsus şeklinde telaffuz edilegelmiştir. Buraya Türklerin Obruk dediklerini de biz tespit etmiş bulunuyoruz. Divan-ı Lüğati’t Türk’te yer alan bu kelimeyi Kaşgarlı Mahmud; “yere batmış, ortasında su bulunan dağ parçası” şeklinde izah eder ki, Afşin’deki mağarada bu özellikleri buluyoruz. Ülkemizde çok sayıda olan obruklar, yer altından akan suların gözleri gibidirler.
GS uefa kupasını aldığı final maçında kiminli karşılaştı
ImraHorKatılımcıişte sana katıldım:D:D:D
ImraHorKatılımcıgugıl dan:D
soğuktan bacaklarımı hissetmiyordum demin desem:D
- YazarYazılar