Oluşturulan forum yanıtları
- YazarYazılar
- şıwan wrote:yemini iştahla yiyiyorsa ve dışkısını yapıyorsa genel durum ii sayılır .ayağa korkudan kalkamıyor olabilir yada düşmeye bağlı geçici veya kalıcı felç te olabir yada ayakta kırık çıkık veya incinme olmuş olabilir. düzelmezse ayağı yine yazın veya bi veteriner hekime gösterin ggeçmiş olsun
kırık çıkık vs.. durumları kanatlılarda akut şilikler ve ödemlerle seyreder…bayaa yüksekten düşmüş biraz zaman ver ördege
e vit. komplexleri işini görecektir..
Ergin DİNÇ Akr. Vet. Hek.
e vit komplexleri piyasada mevcut ve öncelikle tetrasiklinler … yüksek dozlarda kullanın antibiyotikleri ..
Ergin DİNÇ Akr. Vet. Hek.
iki gün süreyle sel de carsbald ve neomisin + tetrasiklin kullanabilirsin
Ergin DiNÇ Akr. Vet. Hek.
iyi akşamlar,
sığır ayağa kalkmaya çalışırken ön ayakları ile hamle yapıp kafa kısmını kaldırıyor arka kısım sürükler pozisyona giriyorsa ayaga kalkması için zorlamamalısınız. hipokalsemi şüphesiyle yaklaştıgınız hayvanlar n. obturatorius zedelenmesi ve coxa nın muhtelif birleşme yerlerindeki zedelenmeler vasıtasıyla gerçekleşen innerve – koordinasyon bozuklugu problemleri ile karısabilir.elbette kalsiyum b1-b6 preparatları kullanmanızda yarar var.yanında antienf. ve geniş spektrumlu bir antibiyotik tavsiyem var.
yerdeki her hayvanda hipokalsemi yada obturator felç aramayın.Ergin DİNÇ Akr. Vet. Hek.
iyi aksamlar,
ilk sorum teşhis konusunda olacak ?
her zaman kalsiyum preparatları cozum olmayabilir. barınak sartları, bakım besleme.. biraz sabırlı davranmak gerekiyor .hekiminize guvenin.
Ergin DİNÇ Vet. Hek.
arkadaşlar benden önce yapılan uygulamaları ve sonrasında uyguladıgım seyleri yazdım. dikkatli okuyun lutfen ..tavsiye ettiginiz uygulamarı sanırım yapmış bulunmaktayız..dikkatinizi cekiyorum uygulamarı birebir araya ne kadar zaman koyarak yaptıgımıza..solunum deprese olduktan sonra yaklasık iki dakika daha düzenli şekilde kalp çalışmaya devam etti nefes almayacagını düşünerek kestirdim.
ayrıca atropin kullanımının bu gibi durumlarda etkisinden söz edilemeyecegi kanısındayım atropinin genel cercevede çalışma sekli bildigimiz gibi bradikardilerde inhibitör vagal tonusu bloke ederek ki kalp atımının artmasını sağlamak kalp ritminin düzenli oldugunu bizzat araklı olarak dinledigimi söylemek istiyorum ikinci ve bizi ilgilendiren görevi damarlar üzerindeki dolaylı olarak gercekleştirdigi vazokonsturuktor etki kii anaflaktik durumda damar permabilitesinin artısı vazodilatasyonla ilgili degil damar ceperinin tahribatından kaynaklanır..damarlarda bu tahribata sebep olan olay immun sistemin gereksiz derecede igE üretmesi degilmidir..ve dolayısıyla zaten fazla olan igE leri antihistaminiklerle arttırmak yine gereksiz bir enjeksiyon diye yorumluyorum..
yorumlarınız için teşekkürler..kesinlikle tecrübesine güvenen biri olarak basit değil beni zorlayan bir vakaydı.
Ergin Dinç Akr. Vet. Hek.
musekin wrote:Lütfen bize yardım edin Kedimi traş için veterinere götürdüm. Birsüre sonra onu almak için geri gittim. Deli gibi miyavlıyordu. Eve getirdiğimizde yürüyemiyordu ve çok kalın bir şekilde miyavlıyordu. Kusuyordu ve gözleri ayrık gibi bakıyordu… Sanırım göremiyor… Çok ama çok endişeleniyoruz. Lütfen bize yardım edin ne yapabiliriz?iyi günler
böyle girişimlerde mutlaka sedatifler uygulanır. yan etkilerin gecmesi bazen 1 günü aşabilir düzelecektir.Ergin Dinç Akr. Vet. Hek.
mskodal wrote:resimlere mutlaka bakın: http://rapidshare.com/files/456530646/xxx.rar20 günü geçmemiş oğlaklarda
1) sık ve kuru öksürük
2) ateş var ve ateş artışından kısa süre sonra ölüm gözleniyor
3) ağız burun çevresinde ektima benzeri papüller
4) burun akıntısı aşırı değil
5) oğlakların hemen hemen hepsinde beyaz renkli ishal varaynı sürüde anaç keçilerde de sık kuru öksürük ve hafif şekilde burun akıntısı
hayvanlar sıkıntılı yem yemede ve hareket etmede isteksiz…Oğlaklar ve anaç keçilerde durumun gelişimi 4-5 gün içinde meydana gelmiştir.
keçilerin kaldığı ağılın durumu; yerler genellikle ıslak, tavanı basık, temizlik şartları çok uygun değil, içeride asit kokusu yoğun, bakım besleme şartları
%90 dağda otlatma şeklinde…Geçen sene aynı sürüde yapılan tahlil ve testlerde (Akdeniz Ünv.Vet.Fakültesi) “kripto” ve “rota” hastalığı olduğu belirlenmişti… verilen ilaçların bu gün karşımıza çıkan durumu azda olsa iyileştirme olanağı olmamıştır.
Şu an itibari ile KİLLOXACİN %10(enroflaksasin) luk kısıtlı olsada oğlaklarda toparlanma sağladığını gördük bu güne kadar 7 çeşit antibiyotik kullanılmış geçen sene de dahil direnç mevzusu da engel teşkil ediyor ama yinede yetiştiricilere anlatmak zor son olarak pasteurella ağırlıklı olma olasılığına karşı Moksidif LA ve vitamin C önerdim ve ayrıldım sonuç alınırsa bana dönecek ama telefonu çekerse dağın başındaMoksidif LA ve vitamin C
tedavi şeklim aynnıiyi akşamlar;
gereksiz ama iç ve dış parazit mücadelesi yapıyormusunuz? ayrıca clostridial enf. karşı aşılamaları yapıyor msunuz? cevabınız evetse meningo ensefa. yapan enf.lardan listeria’nın üzerinde durmalısınız.Ergin DİNÇ Vet. Hek.
iyi akşamlar;
hayvanınıza metrit tedavisi uygulamanız gerekiyorErgin DİNÇ Vet. Hek.
merve hanım tebrik ediyorum çözmüşsünüz olayı
sol karın diye tabir ettiğimiz yerden şişebilecek tek yapı .. ön midelerin ilki rumen yada işkembedir görünen mukozalarda aftlar yaparak kendini göstersede severek replike olduğu yerlerden biride farenktir aftoviruslerin.burada oluşturduğu erozyon regurgitasyon olayını aksatır(gteviş getirme..gevişin durmuş olması rumen faliyetlerinin duracagı anlamına gelmez ön midedeki mikrobiyolojik faaliyetlerin yan ürünlerinden biri de oluşturduğuklarıuçucu yağ asitleridir..kusura bakmayın kaptırdım gidiyorum:)
uzamasın agız içinden gececek sekilde bir ip baglayın kalınca olursa sevinirim.. agız içindeki ip rahatsızlık verip suni olarak gevişi başlatmamıza yardımcı olacaktır.Ergin DiNÇ Vet. Hek.
güncel
Ergin DİNÇ Vet. Hek.
doğuma yardım girişimlerinde çoğu zaman hijyen gözardı edildiği için bir bulaşma söz konusu olabilir, (bununla beraber yavru zarının atılımı geciktiyse ki dogumdan 24 sonra zar hala düşmediyse patoloji olarak adledilir) bu durumda involusyonun gecikir, baglı olarak muhakkak gebelikle genişlemiş ve cogalmıs olan rahim dolaşımının steril (gebelik öncesi) duruma dönmesinin gecikmesine baglı olarak kanamaların görülmesi normaldir, doğum ile beraber cervix dediğimiz rahim girişi düz torba halini alır tam acılamadıgı ve dogum bu kanalın zorlanmasıyla gercekleştigi için yırtılmalar da olabilir, bir kaç sey daha sayabilirizz bunun üzerine..
dogru olan hekim tarafından bu organın muayenesi rahim içi tabletler ve lugol ile lavajının yapılmasıdır..Ergin DİNÇ Vet. Hek.
çalışma şartlarımız ne olacak ücret prim vs.
- YazarYazılar